MÉS per Inca proposa destinar la plaça de toros a esdeveniments culturals, festius i de promoció econòmica

La formació s’ha oposat públicament a la celebració d’espectacles taurins al conèixer que l’empresa madrilenya Tauroemoción i la propietat de la plaça de toros d’Inca han signat un contracte per celebrar festejos taurins durant els pròxims cinc anys.

Amb l’objectiu d’evitar el maltractament animal a la plaça, MÉS per Inca proposa que l’Ajuntament signi un conveni de col·laboració amb la propietat de la plaça de toros que reguli la seva utilització per a actes culturals, festius, socials, de promoció econòmica, etc. en el qual es contempli, mitjançant una clàusula, que altres entitats o empreses no podran fer ús de la plaça per desenvolupar activitats on es faci ús d’animals per ser objecte de mort, tortura, maltracte, danys o patiments.

Per al regidor de benestar animal, Biel Frontera, “amb aquesta proposta volem donar una resposta local als anys de lluita contra aquest espectacle basat en la tortura, que moltes persones volíem que es materialitzàs amb una llei balear d’abolició, però que el Tribunal Constitucional va fer inviable. A la vegada, donam un ús cultural, social i econòmic a aquesta infraestructura“.

MÉS per Inca ha presentat una moció al ple municipal d’aquest dijous en defensa del benestar animal i en la qual inclouen les diferents propostes per dotar la plaça d’un ús cultural, festiu i de promoció de l’economia local. A la moció també insten al govern espanyol a abolir totes les ajudes públiques al sector de la tauromàquia, i demana als mitjans de comunicació que no retransmetin les corregudes de toros pels seus efectes negatius sobre el conjunt de la ciutadania i, especialment, de les persones menors d’edat.

La formació ja va denunciar l’any 2019, prèvia celebració d’una correguda de toros, que l’esdeveniment incomplia la llei balear, i es van incoar diversos expedients sancionadors per infraccions greus i molt greus.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here