L’àrea de Memòria Democràtica presenta el cicle “Inca té memòria”

El cicle es celebra per segon any consecutiu i compta amb un complet programa d’actes durant el mes de febrer, orientats a recuperar i difondre la memòria històrica de la ciutat. Totes les activitats del programa ‘Inca té memòria’ es podran seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament d’Inca.

La portaveu de MÉS per Inca i regidora de Cultura i Memòria Democràtica, Alice Weber, ha destacat que «mantenir aquest cicle en funcionament i executar-ho de manera segura és una qüestió de responsabilitat amb la ciutadania i amb la història».

A més, aquest cicle coincideix enguany amb l’inici de la commemoració del 500 aniversari de les Germanies, per el que les activitats orientades a aquest tema ocuparan un lloc destacat.

Així doncs, Guillem Morro encetarà el programa d’actes amb la presentació virtual del llibre ‘Les revoltes populars a Mallorca‘ aquest dijous, 4 de febrer.
Divendres 5 de febrer, el cicle continaurà amb la conferència en línia ‘500 anys de Germanies. 500 anys de revolta‘, a càrrec de Maria Margalida Perelló i Antoni Rodríguez.
La setmana clourà amb la lectura virtual del Manifest ‘Germanies 500‘ a càrrec d’Aina Ferrer i Carme Lorente, en representació de les entitats culturals de la ciutat. Passat carnaval, el 16 de febrer, serà el torn de David Ginard, amb la presentació del llibre ‘Ateu Martí (1889-1936)‘ també en format virtual.

L’activitat més destacada del cicle és el Memorial de l’oblit, que de nou se celebrarà al Claustre de Sant Domingo i enguany es dedicarà a la figura de Pere Pau Capó, darrer batle republicà de la ciutat. També s’inaugurarà una exposició dedicada a la figura de Capó a la sala de vidre del mateix claustre, comissariada per l’investigador Bernat Mateu. Resta per saber si es podrà comptar amb presència de públic, d’acord amb les mesures vigents en el moment de la celebració de l’acte.

Finalment, ‘Inca té memòria’ es tancarà amb la conferència ‘Memòria democràtica: avanços i tasques pendents‘ a càrrec de Margalida CapellàMiquel Rosselló i Maria Antònia Oliver, el 23 de febrer.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here