MÉS per Inca proposa l’adhesió d’Inca a la commemoració del 500 anys de la Germania

La moció presentada per MÉS per Inca ha estat aprovada pel ple municipal de gener. Amb aquesta aprovació l’Ajuntament d’Inca decideix adherir-se al manifest de commemoració dels 500 anys de la Germania mallorquina (1521-2021) mitjançant una lectura pública dia 7 de febrer, i es compromet a promoure activitats culturals relacionades amb la Germania de Mallorca.

La regidora de Cultura i Memòria Democràtica, Alice Weber, ha destacat que: “La nostra adhesió com a Ajuntament donarà lloc a una acte institucional en què comptarem amb les persones i entitats d’Inca que s’han adherit a la proposta de la comissió Germania 500 i que es veuran representades per les dues persones integrants de l’Obra Cultural Balear i de la Fundació Es Convent. Elles seran les encarregades de fer la lectura del manifest impulsat des de la comissió. Així, donam el tret de sortida a una important quantitat d’activitats culturals relacionades amb la Germania que celebrarem durant tot aquest any”.

En aquest sentit, l’àrea de Cultura i Memòria Democràtica, ha dissenyat un programa d’activitats per al mes de febrer, tot i que està previst realitzar activitats de la Germania durant tot l’any 2021. La programació comptarà amb presentacions de llibres, taules redones, espectacles musicals i audiovisuals, activitats escolars, etc. Entre aquestes activitats, destaca la presentació virtual del llibre “Les revoltes populars a Mallorca. El conflicte de 1391. Forans contra ciutadans (1450-1453). La Germania (1521- 1523)”, de Guillem Morro, dia 4 de febrer.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here