MÉS per Inca s’oposa a la subhasta de dos solars per part del Ministerio de Defensa i proposa que es destini a habitatge públic

MÉS per Inca ha fet públic avui matí la seva oposició a la subhasta per part del Ministerio de Defensa de dos solars d’ús residencial ubicats als carrers Antoni Maria Alcover i General Weyler. Els regidors a l’Ajuntament d’Inca de la formació ecosobiranista, Alice Weber i Biel Frontera, acompanyats per Vicenç Vidal, senador per designació autonòmica, han explicat que els dos solars tenen una superfície d’uns 300 m2 cadascun i formaven part del jardí situat a la part de darrera de l’antic edifici d’habitatges militars de l’avinguda General Luque, habitatges que varen ser alienats per part de Defensa fa unes dues dècades.

“Inca té, com la resta de Mallorca, un greu problema d’accés a l’habitatge. L’IBAVI construeix ara mateix una promoció de 54 habitatges a Inca i l’Ajuntament li ha cedit un altre solar perquè en pugui construir 8 més. Però és insuficient, i per això, no podem permetre que uns solars d’ús residencial que ara mateix són de titularitat pública no es destinin a habitatge públic” ha destacat Alice Weber.

“Ens oposam a aquesta subhasta per defensar el dret de la ciutadania d’Inca a accedir a un habitatge digne amb preus justos. Volem garantir el valor social de la vivenda per damunt de qualsevol preu de mercat, per això demanam coherència amb les polítiques d’habitatge que proclama el govern de l’Estat mentre el Ministerio de Defensa es desprèn de solars públics”, ha indicat Biel Frontera.

Vicenç Vidal ha recordat la proposta de “desamortització militar” que va realitzar el passat mes de novembre a la Comissió de Drets Socials del Senat i en la que insta a que el Ministeri de Defensa de l’Estat cedeixi el seu patrimoni immoble en desús a les administracions públiques corresponents. Segons Vidal “és intolerable que el Ministeri de Defensa tengui en aquests moments quatre espais en subhasta (el d’Inca, però també solars a Sóller, Eivissa i Maó) mentre hi ha una emergència habitacional devastadora a les Illes Balears. Per això al Senat des de Més hem reclamat una desamortització urgent dels edificis militars”.

Les dades actuals d’habitatge social a Inca situen la mitjana en 0,35 vivendes per cada 100 habitants, mentre que la mitjana europea és de 4 vivendes socials per cada 100 habitants.

MÉS per Inca presentarà una moció al ple de l’Ajuntament d’Inca d’aquest mes de gener per instar al Ministerio de Defensa a retirar la subhasta. La moció reivindicarà la necessitat d’habitatge social a Mallorca i demanarà l’anul·lació del procés de subhasta d’aquests dos solars i la cessió al Govern de les Illes Balears perquè pugui fer una nova promoció pública, la qual podria tenir entre 12 i 15 habitatges.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here