MÉS per Inca destaca les fites aconseguides i els objectius marcats per 2021

Amb motiu del canvi d’any, des de MÉS per Inca volem fer un breu balanç del 2020 i els reptes que ens marcam per l’any 2021.

És evident que la pandèmia ha trastocat tots els plans que podíem tenir per a l’any 2020, i ha estat necessari que la nostra atenció s’hagi centrat en la mitigació, en mesura de lo possible, dels efectes de la crisi.

La pandèmia, però, no ha aturat la programació cultural o els projectes de formació i ocupació, per posar dos exemples d’àrees gestionades per MÉS per Inca. 

Així, des de l’inici de la crisi sanitària hem pogut organitzar més de 65 actes de manera satisfactòria, completament segura i sense cap incidència. Una feina amb la que volem aconseguir que la ciutat d’Inca sigui un referent cultural, i a la vegada, donar suport al sector en aquests d’inestabilitat i d’incertesa, com a reconeixement de la cultura com a pilar fonamental de la societat.

La crisi sanitària ha evidenciat les febleses del sistema econòmic, i han estat milers de treballadors i treballadores els qui han patit les conseqüències dels problemes estructurals del mercat laboral a la nostra illa. Des de MÉS per Inca seguim amb preocupació la realitat de més de 3.200 veïns i veïnes d’Inca que es troben a l’atur i de les més 2.000 persones que s’han vist afectades per un ERTO. Per primera vegada en molt de temps, el grup més nombrós de les persones a l’atur són aquelles que fa més d’un any no tenen feina. Com a resposta, defensam polítiques actives d’ocupació mitjançant la gestió de programes de formació i d’inserció laboral que ajudin a aquelles persones que més ho necessiten a fer front a aquesta crisi econòmica. Els programes de formació en empreses, els programes mixtos per joves i Inca Reactiva, són una realitat a la nostra ciutat i han aconseguit la formació i ocupació d’unes 165 persones d’entre 18 i 62 anys.

Com recordareu, la nova escola era una de les preocupacions que vàrem assenyalar a la trobada d’inici d’any. El passat dimarts, el plenari de l’Ajuntament d’Inca va aprovar un conveni amb el Govern de les Illes Balears amb el que es donarà una solució a l’execució de les obres d’aquesta important infraestructura escolar per a la nostra ciutat. Estam satisfets d’haver aconseguit una demanda històrica de MÉS per Inca que suposarà l’augment de l’oferta educativa a la ciutat per acollir places públiques amb ràtios de qualitat.

I un altre dels temes que ha estat present en els nostres reptes anuals és la posada en marxa del Teatre Principal. Després de moltes dificultats, l’any 2021 sí que serà l’any en el que el Teatre Principal reobri les seves portes. Des de MÉS per Inca encaram amb molta il·lusió aquesta fita, i ja treballam per que aquest important espai cultural tingui un contingut de qualitat i atractiu per a la ciutadania d’Inca.Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here