MÉS per Inca canvia la composició del seu grup municipal

El regidor Biel Frontera serà substituït per Helena Cayetano, qui assumirà les àrees d’Educació i Medi Ambient. Alice Weber suma Treball, Formació i Ocupació a les seves àrees.

La formació inquera ha comunicat en una roda de premsa els canvis que es produiran al grup municipal que forma part del govern de l’Ajuntament d’Inca.

Biel Frontera ha explicat que dilluns presentarà la renúncia a l’acta de regidor per motius personals i assenyala com a positiu el relleu al grup. Frontera ha destacat la importància de les cures i les responsabilitats familiars, motius pels quals presenta la seva renúncia. Segons Frontera: «La política, quan s’ocupa un càrrec de representació i gestió, és una activitat intensa que demanda molt de temps. Un temps que jo no li podia dedicar després del naixement del meu fill. Tenc clar que cal posar la vida al centre, i també crec en els projectes col·lectius, com és el cas de MÉS per Inca. Per això, la millor opció era fer aquest relleu a mitja legislatura». El regidor, que va entrar a l’Ajuntament d’Inca el 2015, també ha afegit que «aquesta passa no significa que abandoni la política, sino que ara l’exerciré des de fora de les institucions, donant suport a les meves companyes, així com vaig fer durant molts d’anys abans de ser regidor». Finalment, Frontera ha volgut agrair la bona feina i dedicació del personal de les àrees que ha gestionat a l’Ajuntament, reconeixent que s’ha aconseguit desenvolupar molts projectes tot i les limitacions de personal i pressupostàries.

Helena Cayetano, llicenciada en Història de l’Art i professora de secundària, ha exposat les prioritats en les seves noves àrees. Per a Cayetano: «És important seguir desenvolupant les iniciatives mediambientals impulsades i reforçar el departament de medi ambient com a element clau en la transformació verda del municipi. Amb aquest objectiu també trobam necessari vincular l’àrea d’Educació amb la de Medi Ambient per crear sinergies entre ambdues».

Aquest relleu també suposa canvis en les diferents àrees encapçalades per les regidores de MÉS per Inca. La portaveu, Alice Weber, assumirà les competències de l’àrea de Treball, Formació i Ocupació, mentre continua al capdavant de l’àrea de Cultura, Memòria Democràtica i Normalització Lingüística. Helena Cayetano serà regidora d’Educació, Medi Ambient, Escola d’Educació Infantil Toninaina i Escola de Música Antoni Torrandell.

Alice Weber ha afirmat que «Helena és una persona de molta confiança per a la gent que formam MÉS per Inca, i la seva vinculació al món educatiu i al teixit associatiu és un valor afegit per a les àrees d’Educació i Medi Ambient». Weber ha explicat que la redistribució d’àrees respon a l’objectiu de cercar perfils que puguin desenvolupar de manera eficient i eficaç la gestió política. En aquest sentit, Weber ja va estar al front de l’àrea de Formació la passada legislatura, i Cayetano compta amb un ampli recorregut al món educatiu i experiència com a docent.

A la compareixença ha assistit, en representació de l’executiva de MÉS per Mallorca, el diputat Joan Collet. Els canvis anunciats s’efectuaran el pròxim dia 30 de setembre en el ple municipal.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here