MÉS per Inca critica l’equip de govern per fer publicitat enganyosa de les bonificacions fiscals de 2014

MÉS per Inca considera que el PP fa publicitat enganosa amb l’anunci de les bonificacions fiscals de 2014, ja que no és cert que aquestes tenguin especial esment a col·lectius sensibles i amaguen les restrictives condicions que s’han de complir per poder accedir a un descompte a un impost municipal. Ho demostra el fet que segons l’Ajuntament,a l’exercici de 2013 només es varen aprovar 10 peticions de families en atur.

Biel Frontera, coportaveu de MÉS per Inca, explica que “l’Ajuntament ha presentat les mateixes bonificacions fiscals que l’any 2013, en la que es varen recaptar més de 9 milions d’euros en concepte de IBI i les bonificacions a families en dificultats econòmiques no superaren els 50.000 euros”.

MÉS per Inca va presentar sis al·legacions a l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre béns immobles per flexibilitzar les condicions d’accés a una bonificació; en la majoria de supòsits l’ordenança restingeix l’accés a un 55% de bonificació de l’impost a aquelles families que tenguin uns ingressos que no superin mig salari mínim professional per membre de l’unitat familiar. MÉS per Inca considera que aquest és un llindar massa baix. Moltes families, tot i estar amb dificultats econòmiques, no el compleixen.

Així, MÉS per Inca proposà fer descomptes del 45%, 55% o 65% de l’IBI a families en funció de tres rangs diferents de nivells de renda, però el PP va rebutjar les esmenes sense estudiar-les.

També es va advertir a l’equip de govern la incoherència en la redacció de l’articulat de les bonificacions, ja que l’Ajuntament atorga bonificacions per causes econòmiques en funció d’un nivell de renda (que com ja hem dit és molt restrictiu) i a la vegada atorga la mateixa bonificació a families amb tots els seus membres a l’atur, pensionistes o persones amb una discapacitat exigint-los aquell mateix nivell de renda. Biel Frontera afegeix que “d’aquesta manera, l’Ajuntament pot anunciar que bonifica diferents col·lectius sensibles quan en realitat bonifica un únic supòsit. Amb el seu redactat, podrien haver afegit bonificacions per a qualsevol col·lectiu com els dels que duen ulleres o els que no tenen carnet de conduir, afegint que han de complir amb els nivells de renda.”

Finalment, MÉS per Inca critica el fet que l’Ajuntament encara no hagi contestat la pregunta per escrit en la que demanava un desglossament de les bonificacions aprovades l’any 2013, tot i que ara ho hagi publicat parcialment a la notícia sobre la campanya de bonificacions de 2014. 

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here