MÉS i PAH-Mallorca denuncien els impagaments dels bancs a les comunitats de veïns

Els regidors de MÉS a l’Ajuntament de Palma i a l’Ajuntament d’Inca, Antoni Noguera i Andreu Caballero, respectivament, juntament amb els representants de la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca, Àngela Pons i Alfredo Marcón, han denunciat aquesta setmana la impunitat de les entitats bancàries a l’hora de pagar les mensualitats de les comunitats de veïns on tenen pisos buits o desnonats en propietat. Andreu Caballero demanarà en el proper ple municipal que l’Ajuntament es comprometi a fer complir la legalitat als bancs a través de diferents mesures: treballar amb les associacions de veïns, les comunitats de propietaris, els administradors de finques i la mateixa PAH per detectar els impagaments de les entitats financeres, i assessorar i fer de mediador a favor d’aquelles comunitats de veïns afectades.

En els darrers temps, les entitats financeres s’han adjudicant molts habitatges de famílies que no han pogut fer front a la seva hipoteca. Amb l’adjudicació, les entitats adquireixen la condició de copropietari i assumeixen les mateixes obligacions que qualsevol un altre propietari, però, en molts de casos, les entitats financeres no paguen els rebuts de la comunitat de veïns.

Les entitats financeres s’estan convertint en els principals veïns morosos de moltes comunitats. Segons les estimacions efectuades pel Consell General de Col·legi d’Administradors de Finques, el deute a 31 de desembre del 2012 ascendia a 1.606 milions d’euros.

En algunes ocasions, aquest impagament pot generar que la pròpia comunitat no pugui complir les actuacions pressupostades, causant greuges evidents amb aquells propietaris que compleixen amb les seves obligacions amb la comunitat.

Davant la difícil situació econòmica actual en la qual un bon nombre de famílies tenen dificultats per abonar la hipoteca i les quotes comunitàries, no és de rebut que les entitats bancàries es desentenguin de les seves obligacions amb la comunitat de propietaris.

L’actitud de les entitats financeres està causant un gran malestar social, més tenint en compte que en l’actualitat les execucions hipotecàries i els desnonaments de famílies estan aconseguint xifres alarmants.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here