MÉS esmenarà els Pressupostos de l'Estat per aconseguir més inversions ferroviàries

MÉS presentarà esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2014, a través del diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, per augmentar les inversions estatals a Mallorca en matèria ferroviària. Així ho han avançat Antoni Alorda, diputat de MÉS al Parlament de les Illes Balears, i Andreu Caballero, regidor de MÉS a l’Ajuntament d’Inca.

Andreu Caballero ha indicat que una de les prioritats hauria de ser completar l’electrificació de la xarxa ferroviària a l’illa. En aquest sentit, el regidor de MÉS per Inca recorda que “ara mateix, els usuaris han de fer transbordament del tren elèctric al dièsel a l’estació de l’Enllaç, que és l’estació amb l’andana més estreta de tot el recorregut, suportant incomoditats i les inclemències meteorològiques. Podríem entendre aquesta situació si fos una mesura provisional, però no com a solució definitiva. S’ha de completar l’electrificació a tota la línia”.

El diputat Antoni Alorda apunta que “per als Pressupostos per a 2014, el Ministeri anuncia 4.500 milions d’inversió en tren, dels quals només 3,94 es pretenen destinar a les Illes Balears, és una proporció insultant, més encara amb els precedents anteriors, i tenint present l’escandalós desequilibri de la nostra balança fiscal amb l’Estat, segons la qual, estam pagant, amb els nostres doblers, trens magnífics a la Península i no en tenim per millorar la nostra modestíssima xarxa”.

Per tot això, MÉS per Mallorca esmenarà els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2014 per millorar la inversió ferroviària a Mallorca. MÉS també promourà una proposició no de llei al Parlament de les Illes Balears per tal que la Cambra insti el Govern de l’Estat a incloure les Illes Balears en el Pla d’Infraestructures, Transport i Habitatge per al període 2012-2024 en la quantia que li correspongui, en cap cas inferior a la proporció pel seu pes demogràfic, tenint present la compensació de la insularitat; així com a complir els seus compromisos d’inversió ferroviària a les Illes Balears. També presentarà una moció a l’Ajuntament d’Inca en aquest mateix sentit.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here