PSM-IniciativaVerds vol que l'Ajuntament d'Inca plantegi la creació d'una xarxa de camins escolars

PSM-IniciativaVerds insta l’Ajuntament d’Inca a plantejar la creació d’una xarxa de camins escolars, tal com proposa el projecte de pla de mobilitat urbana sostenible d’Inca. En aquest sentit, Andreu Caballero, regidor del PSM-IniciativaVerds apunta que “l’equip de govern de l’Ajuntament d’Inca encarregà a una empresa consultora una pla de mobilitat sostenible pel qual pagà més de 40.000 euros. Han passat més de tres anys i l’estudi continua amagat dins un calaix amb idees i projectes que servirien per millorar la mobilitat urbana i la qualitat de vida dels ciutadans d’Inca. No entenem perquè l’equip de govern no posa aquestes idees sobre la taula per a poder-les avaluar entre tots”.

Andreu Caballero explica que “una de les propostes d’actuació del pla de mobilitat sostenible d’Inca és la creació d’una xarxa de camins escolars. L’estudi marca els objectius, assenyala el desenvolupament i dissenya el recorregut de la xarxa. Des de PSM-IniciativaVerds ens sembla una projecte molt interessant per exposar-lo a la comunitat educativa, a les associacions de pares i mares, a la policia local i a les entitats veïnals. El regidor de PSM-IniciativaVerds exposa que, “tal com s’indica al pla de mobilitat, els camins escolars permeten que els infants puguin anar i tornar de l’escola, afavorint d’aquesta manera la integració de l’escolar en la mobilitat quotidiana de la ciutat, imposant-se un model educatiu innovador. Amb aquest pràctica, el carrer es converteix en un espai i recurs didàctic, que permet els infants conèixer millor l’espai urbà”.

El regidor de PSM-IniciativaVerds recorda que la mobilitat dels nens, que fins fa algunes poques dècades era semblant a la dels seus pares, avui en dia gairebé ha desaparegut, mentre que la dels adults ha augmentat moltíssim. Avui els nens no poden sortir al carrer perquè els seus pares es mouen massa, transformant els carrers i els espais públics de la ciutat en espais perillosos”. En aquest sentit, Andreu Caballero afegeix que “la creació d’una xarxa de camins escolars reduiria els viatges en vehicle privat fins a les escoles i, sobretot, fomentaria uns hàbits saludables entre els més joves, promouria canvis d’actituds i construiria noves relacions de convivència”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here