PSM-IV denuncia que Rafel Torres retalla les partides de Serveis Socials i augmenta la despesa en protocol

PSM-IniciativaVerds denuncia que l’equip de govern de l’Ajuntament d’Inca ha retallat les partides destinades a Serveis Socials. La coalició nacionalista i ecosocialista ha fet aquesta valoració després que l’equip de Rafel Torres hagi presentat la liquidació del pressupost de l’exercici 2011.

Antoni Rodríguez, portaveu de PSM-IniciativaVerds, explica que “l’equip de govern de l’Ajuntament d’Inca ha presentat la liquidació del pressupost de l’any 2011 i hem pogut comprovar que l’any passat només es va executar un 70% del pressupost destinat a Serveis Socials. És a dir, que l’Ajuntament d’Inca va dedicar a Serveis Socials un 30% menys d’allò que s’havia compromés en aprovar-se els pressuposts”. Segons el portaveu de PSM-IV aquest fet demostra la manca de sensibilitat de l’equip de govern del Partit Popular amb totes les famílies inqueres que pateixen els estralls de la crisi i la hipocresia de Rafel Torres que s’omple la boca dient que manté la despesa en polítiques socials però que a l’hora d’executar el pressupost i fer polítiques concretes deixa de banda els col·lectius més sensibles i necessitats.

Per la seva banda, Biel Frontera, coordinador de la coalició, exposa que “no poden justificar la reducció del pressupost en polítiques socials per una manca d’ingressos municipals, perquè hi ha altres partides menys urgents i menys transcendents que han incrementat, com per exemple la partida de propaganda o la de protocol, on es va gastar un 113% d’allò que s’havia pressupostat inicialment”.

Antoni Rodríguez posa de manifest que “el pressupost de l’àrea de Serveis Socials de l’any 2011 ja es va veure reduït significativament respecte l’any 2010, passant de 1.603.000€ a 1.468.000€. D’aquest pressupost ja reduït, s’han deixat de gastar 321.000€, que corresponen al servei d’ajuda en domicili (120 mil euros); al d’inserció sociolaboral (35 mil euros, més de la meitat pressupostat); al del servei socioeducatiu (38 mil €, un 40% de la partida); al servei psicosocial (25 mil euros, perquè no s’ha contractat el servei de triatge, la qual cosa provoca que les llistes d’espera s’eternitzin)”.

Des de PSM-IniciativaVerds també expliquen que una altra partida important que ha quedat a mig executar és la destinada a “transferències corrents a famílies o associacions sense ànim de lucre” (famílies, ONG’S). De 234.000€ previstos inicialment, només se n’han gastat un 50% de la partida.

Biel Frontera apunta que “no totes les partides de Serveis Socials han estat retallades. Per exemple, la partida destinada a “Reunions, conferencies i cursos”, que inicialment tenia un pressupost de 500€, s’incrementar fins a 6.247€. Això sí, aquest diners els varen gastar en una obra de teatre a la qual només hi assistiren alguns regidors del PP”.

Finalment, des de PSM-IniciativaVers exigeixen al batle Rafel Torres que expliqui perquè s’han deixat d’executar unes partides tan importants de l’Àrea de Serveis Socials i demanen que la regidora responsable de l’Àrea assumeixi responsabilitat polítiques per aquesta gestió.



Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here