PSM-IV insta l'Ajuntament d'Inca a denunciar el conveni amb SFM pel tancament del pàrquing

PSM-IniciativaVerds demana a l’Ajuntament d’Inca que exigeixi als Serveis Ferroviaris de Mallorca, empresa pública adscrita a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, la reobertura dels aparcaments situats a la plaça Antoni Mateu d’Inca i, en el cas que aquesta no es dugui a terme de manera immediata, a denunciar el conveni de col·laboració amb SFM i a reclamar-li el retorn de les ajudes concedides en virtud de l’esmentat conveni.

Andreu Caballero, regidor de PSM-IniciativaVerds a l’Ajuntament d’Inca, explica que “el 5 de febrer del 2004, l’Ajuntament d’Inca i Serveis Ferroviaris de Mallorca signaren un conveni de col·laboració pel qual SFM es comprometia a construir un aparcament soterrani a la plaça d’Antoni Mateu, a explotar-lo durant un període de 35 anys i a responsabilitzar-se del seu manteniment íntegre durant tot aquest temps d’explotació. A més, durant tot el termini de vigència de la cessió del pàrquing, SFM havia de fer-se càrrec d’aquelles inversions que fossin necessàries per mantenir el pàrquing en perfecte estat de conservació i funcionament fins a la seva entrega a l’Ajuntament. Per la seva part, l’Ajuntament d’Inca havia de proporcionar els terrenys necessaris als efectes de la perfecta materialització del contingut del conveni i subvencionar l’import dels imposts i taxes de les corresponents llicències municipals. Però, l‘1 de desembre del 2010, Serveis Ferroviaris de Mallorca va procedir al tancament de l’aparcament de la plaça d’Antoni Mateu d’Inca de manera unilateral, incomplint el conveni entre les dues administracions”.

Andreu Caballero recorda que “el 27 de gener, l’Ajuntament d’Inca aprovà per unanimitat una moció presentada per PSM-IniciativaVerds en la qual s’instava SFM a reobrir l’aparcament de la plaça Antoni Mateu i que, en cas que aquesta no es dugués a terme, s’instava l’Ajuntament d’Inca a prendre totes les mesures necessàries per tal de defensar els seus interessos”. El regidor de PSM-IniciativaVerds conclou que “han passat 7 mesos i l’aparcament continua tancat. És ben hora que el batle d’Inca defensi els interessos de l’Ajuntament d’Inca i actuï en compliment dels acords de plenari”.

Finalment, el regidor de PSM-IniciativaVerds lamenta que el batle d’Inca no hagi informat mensualment els grups municipals de les actuacions i negociacions dutes a terme sobre aquesta qüestió, tal com indicava la moció aprovada per unanimitat.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here