PSM-IniciativaVerds insta l'Ajuntament d'Inca a mantenir el català com a requisit per accedir a l'administració

PSM-IniciativaVerds presentarà una moció al proper ple municipal per tal que l’Ajuntament d’Inca mantengui com a requisit el coneixement de la llengua catalana per accedir a l’administració municipal. La coalició nacionalista i ecosocialista farà aquesta demanada després que el grup parlamentari del Partit Popular hagi modificat unilateralment la Llei de Funció Pública, rompent d’aquesta manera el consens lingüístic acordat per totes les forces polítiques i socials al llarg de la democràcia i l’autonomia.

Antoni Rodríguez, portaveu del grup municipal de PSM-IniciativaVerds, explica que “amb José Ramón Bauzá, les Illes Balears han passat a ser l’únic lloc del món en què no s’exigeix als funcionaris el coneixement de la llengua oficial i pròpia del país. És una vergonya, el PP tracta les Illes Balears pitjor que a una colònia”. En aquest sentit, el portaveu de PSM-IniciativaVerds posa de manifest que “fins ara, l’Ajuntament d’Inca ha estat una administració molt respectuosa amb els drets lingüístics dels ciutadans i volem que continuï d’aquesta manera. És per això que demanarem al batle Torres que es desmarqui de la política lingüicista del Govern de Bauzá i que es pocisioni a favor de la llengua i la cultura pròpies de les Illes Balears”.

El portaveu de PSM-IniciativaVerds a l’Ajuntament d’Inca apunta que “Bauzá ha trencat el consens que hi ha hagut fins ara a les Illes Balears en matèria lingüística, la qual cosa demostrava la voluntat de no fer de la llengua catalana una qüestió política, sinó de convertir-la en l’element cohesionador de la societat de les Illes Balears, que és un dels objectius recollits en l’exposició de motius de la Llei de normalització lingüística, aprovada durant el govern presidit per Gabriel Cañellas”. En aquest sentit, Antoni Rodríguez opina que “molts d’inquers, entre d’ells votants i militants del PP, se senten molt decebuts per l’actitud de Pere Rotger i Rafel Torres, que estan fent un seguidisme còmplice de les polítiques Bauzá, Delgado i el Círculo Balear. És ben hora que deixin de pensar en la cadires i en els caramel·los que els ofereix Bauzá i que pensin en els ciutadans d’Inca”.


Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here