PSM-IV valora positivament l'elaboració d'un pla d'acció de millora de la qualitat de l'aire d'Inca

PSM-IniciativaVerds valora positivament el compromís de l’Ajuntament d’Inca per elaborar un pla d’acció de millora de la qualitat de l’aire d’Inca. En aquest sentit, el Ple municipal aprovà per unanimitat de tots els grups polítics una moció presentada per la coalició PSM-IniciativaVerds en la qual proposava aquesta acció.

En el seu moment, PSM-IniciativaVerds va alertar de l’alt nivell de diòxid de nitrogen detectat a dos punts de la ciutat d’Inca, que havien estat detectat gràcies a un estudi que ha elaborat el Govern de les Illes Balears a partir de la campanya de vigilància de qualitat de l’aire realitzada entre els mesos de febrer i abril de 2011 i que pot consultar-se a la pàgina web de l’Ajuntament d’Inca. El diòxid de nitrogen és ocasionat principalment per la intensitat de trànsit de vehicles.

Des de PSM-IniciativaVerds varen considerar que uns nivells de diòxid de nitrogen com els indicats a l’estudi realitzat per la direcció general de Canvi Climàtic i Educació Ambiental feia necessari adoptar mesures per tal de millorar la qualitat de l’aire de la ciutat d’Inca, especialment en aquelles zones que pateixen una major intensitat de trànsit de vehicles. És per això que proposà l’elaboració d’una pla de millora que compti amb la participació de les APIMA i d’altres entitats i institucions també pertinents.

PSM-IniciativaVerds es mostra satisfet pel fet que tots els grups polítics representats a l’Ajuntament d’Inca hagin donat suport a aquesta proposta i confia que l’equip de govern municipal iniciï d’immediat les accions necessàries per a l’elaboració del pla de millora de la qualitat de l’aire d’Inca, tal com acordar unànimement el Ple municipal.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here