MÉS per Inca proposa crear un Fab Lab en el Centre Bit d’Inca per afavorir iniciatives creatives

MÉS per Inca ha presentat avui matí les seves propostes sobre desenvolupament industrial i innovació al Centre Bit d’Inca, entre les que destaquen la creació d’un Fab Lab i l’impuls del Centre Bit d’Inca perquè aculli més empreses de base tecnològica.

Alice Weber i Biel Frontera han presentat les propostes de MÉS per Inca en Innovació i desenvolupament industrial

La formació ecosobiranista ha explicat que el Fab Lab serà un espai que podran utilitzar persones emprenedores i centres escolars allà on tendran a disposició maquinària especialitzada (com impressores 3D, talladores làser, plotters…) i assessorament tècnic. Biel Frontera, número 2 de la candidatura de MÉS per Inca, ha afegit que “els Fab Labs són espais que fomenten la creativitat, que permeten la realització de prototips de nous productes i al voltant dels quals es desenvolupen moltes activitats vinculades a la tecnologia”. La candidata a la batlia, Alice Weber, ha destacat que “amb aquesta proposta volem recollir la tradició industrial i de manufactura d’Inca, adaptant-la a les condicions i les necessitats del segle XXI. Els nostres pares i padrines feien sabates, molts a ca seva, alguns a la fàbrica, i volem que els joves d’ara tenguin un espai per poder fabricar les seves pròpies creacions.”

MÉS per Inca considera que és necessari atreure empreses innovadores o de base tecnològica al Centre Bit i que cal alliberar alguns dels espais que ara mateix ocupa l’administració autonòmica per tal d’ubicar-los a un nou edifici de serveis administratius del Govern i del Consell de Mallorca. Alice Weber ha recordat que “MÉS per Inca va instar a les institucions supramunicipals a tenir una major presència a Inca amb la ubicació de la seu d’una Conselleria o Departament insular”.

Biel Frontera ha explicat que MÉS per Inca “proposa la creació de noves línies d’ajudes a la consolidació empresarial i al foment de l’emprenedoria productiva, a més de potenciar Inca com a seu de jornades formatives, congressos, seminaris o fires professionals. I en el marc de les fires, seguirem organitzant la Fira de la Ciència i la Tecnologia”. A més a més, Alice Weber s’ha compromés “a continuar amb els exitosos programes de formació dual, com els de calçat i de fusteria”.

Deixa un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here