L’Ajuntament d’Inca durà a terme dos projectes d’ocupació i formació dirigits a joves

photo_2016-01-12_18-24-08

L’Àrea de Formació de l’Ajuntament d’Inca, encapçalada per la regidora de MÉS per Inca Alice Weber, desenvoluparà els projectes gràcies a una convocatòria de subvencions de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria dins el marc del programa de garantia juvenil, una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés als joves al mercat de treball.

Els projectes tendran una durada d’un any. Es contractaran 10 alumnes a cada projecte amb un contracte de formació a jornada parcial. Aquests alternaran la feina efectiva amb la formació en els Certificats de Professionalitat segons el projecte. La inversió total arribarà quasi als 500.000 euros.

– Informació sobre els projectes:
1) “Digitalitza’t”
Es realitza per primera vegada un projecte mixte en l’àrea administrativa. Una vegada finalitzat el projecte, els alumnes obtindran una formació equivalent Formació Professional Básica d’Auxiliar de Serveis Administratius que expedeix l’Administració Educativa. El treball efectiu de l’alumnat suposarà un 60% aproximadament de la seva jornada i consistirà en realitzar tasques de digitalització de documentació administrativa i reforçarà en campanyes municipals d’informació i atenció al ciutadà.

2) “Es Tauler”
En aquest projecte es combinarà un certificat de professionalitat en el sector de fusta amb un certificat de professionalitat en el sector comercial. Els alumnes dedicaran un 70% de la jornada aproximadament al treball efectiu en el qual està previst realitzar la restauració de vitrinas del Teatre Principal, la construcció d’estructures infantils per a treballar la psicomotricitat a les escoles del municipi, entre altres tasques. A la vegada també col·laboran en campanyes d’informació municipal al ciutadà.

L’alumnat d’ambdós projectes participarà en campanyes relacionades amb la igualtat entre homes i dones organitzades per l’Ajuntament d’Inca.

– Captació i suport als joves per la inscripció a la plataforma de Garantia Juvenil
Des de l’àrea de formació de l’Ajuntament d’Inca s’han captat 235 joves per la seva inscripció al Programa de Garantia Juvenil. Aquesta captació s’ha realitzat de manera coordinada amb els Serveis Socials, Casal de Joves i SOIB. Des de l’àrea de formació s’ha fet peticions massives de claus d’accés (individual per cada jove i necesaries per la inscripció a la plataforma). Una vegada es disposava de la clau d’accés, des del Casal de Joves s’ha citat a tots els joves per donar suport al procés d’inscripció el qual s’ha realitzat al mateix Casal. Un total de 176 joves ha realitzat la inscripció amb el suport de les informadores del Casal.

– Inici dels projectes
Entre els dies 11 i el 20 de gener del 2016 es realitzaran un total de 206 entrevistes a l’oficina del SOIB d’Inca per realitzar el procés de selecció del personal dels projectes: directors, els tècnics de soport pedagògic, l’auxiliar administratiu i els docents. Dia 22 de gener s’incorporaran a la feina, i dia 27 de gener començaran els beneficiaris dels projectes “DIGITALITZA´T” I “ES TAULER”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here