MÉS per Inca vol que l’educació sigui una prioritat en l’acció de govern de totes les institucions

MÉS per Inca aposta per la construcció d’un nou centre d’infantil i primària, pel conservatori de grau mitjà i per un centre integral de formació professional, d’acord amb la comunitat educativa

roda_programa_educacio

MÉS per Inca vol que l’educació sigui una prioritat en l’acció de govern de totes les institucions. En aquest sentit, Alice Weber, Aina Ferrer i Miquel Pieras, membres de la candidatura de MÉS per Inca, han presentat aquest matí alguns dels eixos principals que, sobre aquesta matèria, recollirà el programa electoral de la coalició.

Aina Ferrer ha explicat que “volem que aquests pròxims anys siguin els de la legislatura “de” i “per” l’educació i així ho hem recollit en les propostes del programa electoral de MÉS per Inca. En aquest sentit, impulsarem la inversió en la formació dels futurs ciutadans deixant a les escoles fer la seva feina amb tot el suport i ajuda que necessitin des de les competències de l’Ajuntament”.

Així mateix, Aina Ferrer ha apuntat que “no podem consentir aquests anys passats d’ingerència i d’imposició i per això ens posarem al costat dels mestres, dels infants i de les famílies per escoltar a tota la comunitat educativa i participar d’un projecte comú. És des d’aquesta perspectiva de diàleg i consens que volem projectar el futur des d’un programa clar, estructurat i per a complir-se”.

Per la seva banda, Alice Weber ha indicat que “una de les prioritats serà la construcció d’un nou centre públic d’infantil i primària. Aquesta és una demanada de la comunitat educativa i que des de MÉS ja s’ha plantejat a l’Ajuntament i al Parlament de les Illes Balears. Volem que la propera legislatura es faci efectiva, per això posarem a disposició de la Conselleria d’Educació un solar per a la construcció d’aquest nou centre que permetrà augmentar l’oferta de places escolars públiques, disminuir les ràtios d’alumnes per aula i redistribuir de forma adequada de l’alumnat. A més, una vegada obert el nou centre, l’actual edifici del CEIP Llevant podria destinar-se a altres usos educatius, com ara la ubicació de l’Escola Oficial d’Idiomes”.

Alice Weber també destaca que “un altre dels nostres objectius prioritaris serà el manteniment dels centres educatius per la qual cosa destinarem més recursos i pressupost. Així mateix, volem millorar els convenis amb les AMIPA per a l’organització d’activitats extraescolars, amb un correcte acompanyament des de l’administració municipal”.

Miquel Pieras considera que “seria una bona idea poder comptar amb un centre integrat de formació professional, que integri totes les ofertes de formació professional, que contribueixi a la qualificació i requalificació de les persones, i que atengui les necessitats de qualificació immediates i emergents del sistema productiu de la ciutat i el seu entorn. Aquesta és una de les propostes que posarem sobre la taula pel tal d’avaluar-la amb la comunitat educativa i, si fos el cas, desenvolupar-la”.

Així mateix, Miquel Pieras ha destacat que “promourem un concert amb la Conselleria d’Educació per aconseguir una extensió del conservatori per a estudis musicals de grau mitjà. També impulsarem una oferta d’activitats extraescolars i complementàries que contribueixi a completar la dels centres educatius, especialment pel que fa a activitats que eduquin en un comportament cívic i en un millor coneixement de la ciutat”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here