MÉS per Inca critica que l’Ajuntament d’Inca publiqui la nova pàgina web quan encara no està preparada

MÉS per Inca critica les presses amb les que l’Ajuntament d’Inca ha publicat la nova web municipal, després d’haver trobat diverses incidències tècniques que mostren que no ha passat cap control de qualitat. MÉS per Inca es preocupa també per l’omissió d’alguns documents, el que suposa un pas enrere en la transparència del consistori. Finalment, MÉS per Inca també critica la manca de rigor informatiu, ja que sembla que perquè una notícia de l’Ajuntament sigui destacada, aquesta ha d’aparèixer amb una foto del batle d’Inca.

Biel Frontera, portaveu de MÉS per Inca, explica algunes de les incidències que ha trobat a la nova web municipal: “La web dóna la benvinguda amb quatre fotografies en les que apareix el batle d’Inca. Però no es pot accedir a les notícies a les que fan referència, ja que les fotografies no tenen cap enllaç. A la portada hi ha un apartat d’agenda en el que no es mostren els dates dels esdeveniments. En canvi, apareix impresa la data de publicació de l’esdeveniment a la pàgina web, cosa del tot innecessària. Dins de la secció d’Agenda els esdeveniments apareixen sense l’ordre cronològic, cosa que fa impossible saber el calendari de les properes activitats. Algunes seccions tenen continguts de proves, i altres tenen enllaços que no funcionen, com l’apartat de Secretaria.”

Biel Frontera també critica la manca d’informació en la majoria d’àrees, i en les àrees a on hi ha informació, aquesta és antiga. A mode d’exemple, a l’apartat d’Intervenció només apareix alguna informació del pressupost de 2012. A la nova web ha desaparegut també la informació del PGOU. Només apareix la informació del catàleg d’elements d’interès artístic, històric, ambiental i patrimoni arquitectònic del terme municipal d’Inca. Així mateix, Biel Frontera remarca que l’Ajuntament hauria d’haver aprofitat la nova web per mostrar la informació del PGOU a un visor interactiu de mapes. En canvi, el que fa ha fet ha estat eliminar l’accés que hi havia als documents en format PDF amb la informació del PGOU.

MÉS per Inca remarca que el més preocupant és que l’Ajuntament incompleix la Llei 30/2007 de contractes del sector públic i la Llei 11/2007 d’accés electrònic als serveis públics.
Per una banda, la secció del Perfil del contractant és completament deficient. A la nova pàgina web apareixen els concursos més antics davant, deixant els procediments en curs per a la darrera pàgina. Però a més a més, no apareix la informació sobre les adjudicacions del concursos i el sistema informàtic no permet acreditar de forma correcta el moment en que es dóna inici la difusió dels concursos i els documents no tenen segell de temps amb el que es pugui comprovar la data en la que es varen crear.

Finalment, MÉS per Inca informa que la única gestió que es pot fer de forma telemàtica és l’obtenció del certificat de resident. Els ciutadans d’Inca segueixen sense poder efectuar tràmits bàsics per via telemàtica, com la presentació d’instàncies al registre.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here