MÉS per Inca demana als serveis jurídics municipals que aclareixin si l'ajuntament pot contractar amb les empreses adherides a la targeta blava

MÉS per Inca considera que contractar amb les empreses adherides al programa de la targeta blava que ofereix descomptes als afiliats del Partit Popular podria vulnerar la Llei de finançament de partits polítics. En aquest sentit, Antoni Rodríguez, portaveu de MÉS a l’Ajuntament d’Inca, recorda que “la llei de finançament de partits és clara en aquest punt i no permet que les empreses que fan donacions a partits polítics, de manera directa o indirecta, rebin subvencions o tenguin contractes amb l’administració pública”.

El portaveu del grup municipal MÉS per Inca posa de manifest que “ara més que mai, la ciutadania reclama una major transparència a les administracions públiques i als partits polítics. La proposta de la targeta blava del PP és, com a mínim, desafortunada, en aquest sentit. A més, també és una mesura discriminatòria, perquè només beneficia als afiliats d’un determinat partit polític. Si ets d’aquest partit polític et fan descompte, si no ho ets, no et fan!”

Antoni Rodríguez explica que “amb tot, el que ens preocupa és que aquesta mesura pot entrar en contradicció amb la llei de finançament dels partits polítics pel que fa al tema de les subvencions i les donacions privades. Des d’un principi, hem defensat que les administracions no poden contractar amb aquestes empreses que fan descomptes als afiliats del Partit Popular perquè podria considerar-se una contraprestació. Pensam que la llei és molt clara al respecte i així ho hem manifestat davant la secretaria de l’ajuntament d’Inca”.

Finalment, el portaveu municipal de MÉS per Inca apunta que “demanarem als serveis jurídics municipals quines de les empreses que s’han adherit al programa de descomptes als afiliats del Partit Popular tenen contractes amb l’Ajuntament d’Inca, que recordem està governat per aquest mateix partit. En aquest sentit, si és escaient, demanarem que s’apliqui la llei pel que fa a la contractació amb l’administració i l’atorgament de subvencions”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here