MÉS per Inca demana la posada en marxa del pla de mobilitat urbana sostenible

MÉS per Inca demana a l’equip de govern municipal que posi en marxa tots els mecanismes necessaris per a la discussió i l’aprovació del Pla de mobilitat urbana sostenible del municipi d’Inca. Andreu Caballero, regidor de MÉS a l’Ajuntament d’Inca, explica que “el govern municipal va encarregar a una consultora l’elaboració d’un avantprojecte de pla de mobilitat per al municipi d’Inca. Aquest treball va costar 40.000 euros, però una vegada elaborat, l’equip de govern el va guardar dins un calaix i se’n oblidà d’ell. També va encarregar l’elaboració d’un pla integral de bicicletes públiques, que va costar 12.000 euros, i que també resta amagat dins un calaix de les dependències municipals”.

El regidor de MÉS per Inca torna a insistir en aquest dos projectes després que l’equip de govern hagi anunciat que durà a terme una sèrie d’activitats per a celebrar la setmana europea de la mobilitat. En aquest sentit, Andreu Caballero opina que “a l’equip de govern del partit Popular només li preocupa cercar la foto o el titular de premsa, però no s’interessa gens en trobar solucions als problemes de veritat. I aquest n’és un exemple paradigmàtic. Inca té una sèrie de problemàtiques en matèria de mobilitat que s’haurien de solucionar i també podrien dur-se a terme millores considerables des d’una perspectiva de sostenibilitat, i l’equip de govern té dos estudis amagats dins un calaix que han costat 52.000 euros i que plantegen unes possibles solucions a aquestes dificultats. I ara, aquesta setmana, el batle es farà una foto en bicicleta o en patinet i dirà que tot està solucionat. Aquesta és la manera d’actuar del govern d’Inca”.

Andreu Caballero recorda que Pla de mobilitat urbana sostenible d’Inca planteja un nou equilibri en els mitjans de transport utilitzats pels ciutadans, reforçant el paper d’aquells mitjans més benèvols des del punt de vista social i ambiental: mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic. Aquest reforçament s’assoleix mitjançant l’estudi de la situació i la planificació de mesures que ajudin a reorientar les tendències de mobilitat”. En aquest sentit, el regidor de MÉS per Inca emplaça l’equip de govern a posar sobre la taula l’estudi per tal que grups polítics, els tècnics municipals i les entitats ciutadanes per tal de debatre’l i adoptar les mesures que es considerin més oportunes.

Per la seva banda, Andreu Caballero explica que “el Pla Integral de Bicicletes Públiques d’Inca analitza la xarxa viària i ordena tota una sèrie d’elements i infraestructures amb el propòsit d’assegurar el correcte desplaçaments ciclistes a l’interior del nucli urbà d’Inca. A més, dissenya un sistema de lloguer de bicicletes públiques organitzat a través de vàries zones d’estacionament (bases o “punts bici”) on, a través d’un sistema informàtic o manual de control d’usuaris, es gestionaria el sistema de préstec”. Sobre aquesta qüestió, el regidor de MÉs recorda que, a instàncies del seu grup, l’equip de govern es va comprometre a iniciar la primera fase d’aquest projecte que correspondria a l’accés directe Estació-Polígon Industrial i l’articulació de la barriada de Crist Rei. 

1 comentari a “MÉS per Inca demana la posada en marxa del pla de mobilitat urbana sostenible”

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here