MÉS insta les institucions a difondre el llegat d'Antoni Torrandell en el 50è aniversari de la seva mort

MÉS demanarà a l’Ajuntament d’Inca, al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears que aprofiti l’avinentesa que enguany es commemoren els cinquanta anys de la desaparició de l’insigne compositor Antoni Torrandell per difondre el llegat del músic inquer i retre-li un merescut homenatge. Andreu Caballero, regidor de MÉS a l’Ajuntament d’Inca, explica que “el passat 15 de gener es compliren cinquanta anys de la defunció de mestre Antoni Torrandell. Consideram que una efemèride com aquesta és una oportunitat per reivindicar la figura de mestre Torrandell, un compositor de talla universal que és Fill Il·lustre d’Inca i Medalla d’Or del Consell de Mallorca. És per això que des de MÉS sol·licitam a l’Ajuntament d’Inca, al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears que organitzin una sèrie d’activitats encaminades a difondre el seu llegat artístic”.

Així, Antoni Rodríguez, portaveu de MÉS a l’Ajuntament d’Inca, proposa que al llarg d’aquest any s’organitzin una sèrie d’activitats per dónar a conèixer l’obra de mestre Torrandell, com ara un concert o la publicació d’una monografia. En aquest sentit, el portaveu municipal de MÉS ja ha proposat a la comissió municipal de Cultura que hi dediqui la conferència inaugural de les Jornades d’Estudis Locals a la figura d’Antoni Torrandell. Antoni Rodríguez considera que “des de l’àrea de cultura de l’Ajuntament d’Inca es podrien coordinar aquestes activitats i, sense cap dubte, el Consell de Mallorca hi hauria de col·laborar. Pensam que en algunes d’aquestes iniciatives també es podria comptar amb aquelles entitats locals que tenen un vincle especial amb mestre Antoni Torrandell, com ara l’Escola Municipal de Música i Dança Antoni Torrandell i l’Orfeó L’Harpa d’Inca”.

Per la seva banda, Antoni Alorda, diputat de MÉS al Parlament de les Illes Balears, ha demanat al conseller d’Educació i Cultura quins actes té prevists el Govern de les Illes Balears per commemorar aquesta efemèride. En concret, el diputat de la coalició nacionalista i ecosocialista vol saber si s’ha previst la celebració d’un concert de l’Orquestra Simfònica a Inca, la ciutat natal de mestre Antoni Torrandell, amb la finalitat de retre-li homenatge. Així, Antoni Alorda explica que “l’Orquestra Simfònica interpretarà enguany a Antoni Torrandell, com fa sovint. D’entra, el 3 de maig al Teatre Principal de Palma, interpretaran “Valldemuza” dirigits per Luís Remartínez. Però pensam que seria molt oportú intentar que la Simfònica dugui mestre Torrandell a la seva ciutat natal”.

Finalment, Antoni Alorda destaca la labor de Bernat Torrandell qui “té una cura eficaç i incansable de l’obra del seu pare, mestre Torrandell. Editar, publicar i divulgar els apunts recollits amb zel i encert per Bernat Torrandell seria una molta bona iniciativa per celebrar l’aniversari”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here