PSM-IV satisfet perquè a les festes d'Inca no hi haurà espectacles on es maltractin animals

PSM-IniciativaVerds mostra la seva satisfacció perquè al programa de les festes patronals d’Inca no hi haurà cap espectacle on es maltractin animals. Biel Frontera, portaveu de la coalició, afirma que “per celebrar una festivitat o passar uns dies d’esbarjo no és necessari ni ètic haver de maltractar cap animal ni haver de ferir la sensibilitat de les persones, és per això que consideram una bona notícia que en el programa de festes d’Inca no hi hagi cap cursa de bous ni “rejoneos” ni cap espectacle on es maltractin animals”.

Biel Frontera considera que “la desaparició d’aquests espectacles tan indignes ha estat possible gràcies a un canvi de percepció de la societat que, any rera any, els ha donat l’esquena i ha fet que siguin inviables econòmicament. A Inca, l’equip de govern municipal s’encaparrotava en mantenir-los artificialment amb aportacions econòmiques a costa de les arques municipals, però finalment han hagut de claudicar”. En aquest sentit, el portaveu de la coalició PSM-IniciativaVerds recorda que “tots aquests anys, el govern municipal del PP ha actuat intencionadament en contra de la llei 1/1992, de 8 d’abril, de protecció dels animals que viuen en l’entorn humà que diu expressament que, en cap cas, les festes en les quals els animals puguin ser objecte de maltractaments no tindran cap tipus de suport o subvenció d‘institucions públiques de les Illes Balears“.

El portaveu de PSM-IniciativaVerds pensa que “lamentablement, el canvi d’actitud de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Inca és degut a la reducció del pressupost per a les festes d’Inca i no per una conscienciació respecte a la protecció dels animals. Tanmateix, hauria estat mal de justificar que, amb un pressupost tan reduït, una quantitat important del mateix es dedicàs a subvencionar una activitat tan insensible i en contra de la legalitat vigent”.

Biel Frontera apunta que “volem agrair a totes aquelles persones i entitats inqueres i de tot Mallorca que han contribuït a la sensibilitatzació de la societat mallorquina i al canvi d’actitud envers aquests espectacles. En bona part, l’èxit de la desaparició del maltractament d’animals a les festes d’Inca és mèrit seu i de les seves campanyes i manifestacions de protesta i conscienciació”. És per això que el portaveu de la coalició PSM-IniciativaVerds els anima a celebrar-ho i a continuar amb la seva tasca de rebuig al maltractament animal.

Finalment, Biel Frontera lamenta la manca de participació ciutadana en l’elaboració i disseny del programa de les festes patronals. A més, considera que hi ha hagut manca de planificació, donat que el programa s’ha presentat just tres dies abans de l’inici de les primeres activitats. 


Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here