PSM-IV considera que amb la tramitació del Pla General s'ha perdut l'oportunitat de dissenyar una ciutat moderna i equilibrada

Al Ple municipal celebrat divendres passat, l’equip de govern municipal donar llum verda a la subsanació de deficiències del Pla General d’Ordenació Urbana del terme municipal d’Inca per a la seva adaptació al Pla Territorial. Sobre aquesta qüestió, Andreu Caballero, regidor de PSM-IniciativaVerds manifesta que “la nostra sensació final és que s’ha perdut l’oportunitat de fer, entre tots, un Pla General racional, sostenible i transparent”.

El regidor de PSM-IniciativaVerds va posar de manifest en la seva intervenció al plenari que “l’elaboració d’un Pla General és, possiblement, el major acte de sobirania d’un consistori municipal. Elaborar uns pressupostos és una labor important, no hi ha cap dubte: es planifica, en teoria, l’acció de govern de tot un any. Però elaborar un Pla General és definir el model de ciutat de la propera dècada. I és per això que s’hauria de fer amb la màxima participació i consens; no només amb les forces polítiques representades a l’Ajuntament d’Inca, sinó de tota la ciutadania”.

En aquest sentit, Andreu Caballero, lamentà que “durant el procés d’elaboració i tramitació del Pla General, que ha durat massa temps, no hi ha hagut la voluntat per part de l’equip de govern municipal ni s’han posat els mitjans i les explicacions necessàries fer partícips tots els ciutadans sobre el model de ciutat que volem per a la propera dècada. Tampoc no hi ha hagut voluntat de consens; el tema de l’alineació del Mercat Cobert i el carrer del Born n’és un clar exemple d’aquesta manca de consens i diàleg amb la ciutadania”.

Andreu Caballero apunta que “òbviament, des de PSM-IniciativaVerds ens hauria agradat que el Pla General contemplàs un creixement més racional, més equilibrat i menys especulatiu. També hauríem volgut que preveiés més zones verdes i espais públics lliures, així com uns equipaments i serveis més proporcionats a les necessitats i el creixement previst; que tengués més cura del nostre patrimoni arquitectònic, cultural i paisatgístic… Així ho hem posat de manifest a les comissions, plens i al·legacions que hem presentat. Però, sobretot, ens hauria agradat que, entre tots, haguéssim estat capaços de dibuixar entre tots una ciutat moderna, equilibrada i eficient. No el model de ciutat del partit polític que governa, ni tan sols el model dels partits de l’oposició, sinó una ciutat de tothom. És una llàstima que no hagi pogut ésser així”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here