PSM-IniciativaVerds satisfet perquè l'Ajuntament d'Inca posi a la fi una tarifa per als caixers automàtics

PSM-IniciativaVerds mostra la seva satisfacció perquè a la fi l’Ajuntament d’Inca posarà una tarifa per a les entitats bancàries que tenen caixers automàtics utilitzables des de la via pública. En aquest sentit, Andreu Caballero, regidor de PSM-IniciativaVerds recorda que “el 28 de maig del 2010, el Ple de l’Ajuntament d’Inca aprovà per unanimitat una moció presentada pel nostre grup municipal en la qual s’instava al consistori inquer a incoar la modificació de l’Ordenança general reguladora de les taxes municipals per tal d’incloure tarifes per als caixers automàtics utilitzables pel públic des de la via pública. Ara, a la fi, l’equip de govern ens durà una proposta al proper plenari de 495 euros per any”.

El regidor de PSM-IniciativaVerds defensa que “quan un comerciant local o un placer ocupa la via pública ha de pagar una tarifa. Si els ciutadans i els comerciants han de pagar per ocupar la via pública, és ben just que les entitats bancàries també hagin de pagar per fer el mateix”.

La moció aprovada en el seu dia posava de manifest que, a través d’una sentència de 11 de febrer de 2009, el Tribunal Suprem aprecia que “l’existència d’aquests caixers automàtics comporta un aprofitament, no privatiu però si especial de la via pública” que fa que la taxa sigui legítima. El Suprem entén que l’establiment de la taxa està conforme amb el que indica la Llei d’Hisendes Locals, en el seu article 20: “Les Entitats locals, en els termes previstos en aquesta Llei, podran establir taxes per la utilització privativa o l’aprofitament especial del domini públic local, així com per la prestació de serveis públics o la realització d’activitats administratives de competència local que es refereixin, afectin o beneficiïn de manera particular als subjectes passius”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here