MÉS s'hi oposa al tancament dels jutjats d'Inca i Manacor

MÉS s’hi oposa al tancament dels jutjats d’Inca i de Manacor que vol du a terme el govern de Mariano Rajoy. En aquest sentit, Andreu Caballero, regidor de MÉS per Inca, explica que “el Consell de Ministres ha aprovat l’Avantprojecte de Llei Orgànica del Poder Judicial que elimina els partits judicials existents i els concentra en únic Tribunal Provincial a Palma, la qual cosa provoca que Inca, i també Manacor, es quedin sense els jutjats existents”.

El regidor de MÉS per Inca considera que “la mesura que impulsa el govern de Mariano Rajoy és un despropòsit perquè allunya encara més l’administració de justícia de la ciutadania. Amb el trasllat dels jutjats a Palma, tots els habitants dels municipis que pertanyen als partits judicials d’Inca i Manacor s’hauran de traslladar a Palma per fer qualsevol tràmit judicial, amb la incomoditat i l’increment de despesa que això els suposarà”.

Andreu Caballero posa de manifest que “per una banda, tot el teixit d’advocats, procuradors i ciutadans que necessitin atenció judicial haurà de fer uns desplaçaments molt superiors als que fan ara, amb l’increment d’hores perdudes i consums en desplaçaments. Però l’eliminació dels jutjats d’Inca també suposaria una gran davallada per el volum de negoci dels comerços, ja que l’afluència de persones que assisteixen als jutjats diàriament desapareixerà. A més, ara mateix, el partit judicial és una de les poques senyes de capitalitat de comarca que exerceix Inca i perdre aquest partit significaria disminuir la nostra influència en la comarca”.

El regidor de MÉS per Inca també explica que “la reforma que pretén du a terme el ministre Gallardón preveu altres iniciatives centralitzadores i privatitzadores de la justícia, com ara la supressió dels jutjats de Pau, als quals es llevarien pràcticament totes les funcions, o la privatització del registre civil, que passaria a dependre dels notaris i registradors i, per tant, deixaria de ser gratuït. Des de MÉS ens hi oposam a aquestes mesures i reclamam un accés a la justícia per a tothom”.

És per tot això que els grups municipals de MÉS a Inca i a Manacor han anunciat que presentaran una moció al seus respectius ajuntaments per tal de fer front comú contra la supressió dels jutjats d’aquests dos municipis i conviden als ajuntaments dels dos partits judicials a secundar la proposta.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here