PSM-IniciativaVerds dinamitzarà el cicle festiu estival amb iniciatives com el Carnaval d'Estiu o el Cinema a la Fresca

La coalició nacionalista i ecosocialista aposta per unes festes obertes, transversals, diversificades, arrelades i participades.

PSM-IniciativaVerds d’Inca considera que les festes i les activitats lúdiques han de servir per cohesionar, entretenir i crear llaços de convivència i germanor entre tota la ciutadania. En aquest sentit, la coalició nacionalista i ecosocialista aposta perquè, en el seu conjunt, les activitats festives siguin obertes, transversals, diversificades, arrelades i participades. Antoni Rodríguez, candidat a batle de la coalició, apunta que “donarem un nou impuls a les festes pròpies i als cicles de festes tradicionals, tot compaginant les manifestacions lúdiques amb el respecte i la difusió dels valors culturals, històrics i etnogràfics que les sustenten”.

El candidat de PSM-IniciativaVerds d’Inca també explica que “la societat inquera en el seu conjunt, així com els distint col·lectius ciutadans, han de ser els principals protagonistes de les festes d’Inca. Per això, crearem els espais i els mecanismes necessaris perquè el disseny i la programació de les festes i les activitats lúdiques comptin amb una àmplia participació ciutadana i, especialment, del teixit associatiu del municipi i del sectors de l’oci i la cultura. En el cas concret de les festes patronals, impulsarem el Consell Popular de Festes i un reglament de participació i propostes”.

Així mateix, des de la coalició nacionalista i ecosocialista proposen dinamitzar el cicle festiu estival amb la implantació de noves activitats, com el Carnaval d’Estiu; amb la potenciació d’altres ja existents, com el Festival de Jazz; i amb la recuperació d’altres que s’han deixat perdre, com el Cinema a la Fresca.

Antoni Rodríguez considera que “les festes han de ser properes i participades. Per això, cooperarem amb les associacions i els col·lectius veïnals en l’organització de les festes pròpies de cada barriada i vetlarem perquè el calendari municipal d’activitats lúdiques tengui en compte totes les barriades. També procurarem que en els cicles festius també hi hagi activitats de caire cultural, educatiu, cívics i social. I facilitarem la presència de les entitats socials i culturals del municipi, dels grups de música i cultura tradicional, i dels grups de música locals”.

Finalment, Antoni Rodríguez explica que “tendrem en compte la diversitat i la pluralitat de la societat inquera a l’hora de programar  els actes festius per tal que tots els col·lectius i grups d’edats gaudeixin d’uns esdeveniments apropiats d’acord amb els seus gustos i preferències. Amb tot, procurarem també la presència d’activitats que fomentin la interrelació entre les distintes col·lectivitats”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here