PSM-IniciativaVerds considera prioritari sanejar les finances i controlar la despesa municipal

La coalició PSM-IniciativaVerds considera que un dels principals reptes de la propera legislatura serà sanejar les finances municipals. En aquest sentit, Antoni Rodríguez, candidat a batle, explica que “no volem fer demagògia. Som conscients que la situació de crisi econòmica i financera afecta totes les institucions i que hi ha un mal finançament municipal, que per cert és culpa dels diferents governs de l’Estat, és a dir, del PP i del PSOE. Però també és cert que en les darreres legislatures hi ha hagut una mala gestió econòmica a l’Ajuntament i això és responsabilitat exclusiva dels equips de govern del Partit Popular”.

Antoni Rodríguez considera que “ara és hora de ser rigorosos i de posar remei a aquesta situació, que és insostenible. Primer de tot, s’ha de realitzar una auditoria per saber quin és l’estat real dels comptes municipals. I, evidentment, s’haurà de controlar la despesa municipal i cercar altres fonts d’ingressos sense augmentar impostos als ciutadans”.

El cap de llista de PSM-IniciativaVerds creu que “això no ho poden fer els qui han governant Inca els darrers 16 anys. No volen assumir els seus errors i per tant continuen amagant-los i arrossegant-los, i així és molt difícil posar-hi remei. A més, el PP ha governat Inca els anys de creixement econòmic amb màniga ampla i ara no tenen capacitat per reaccionar i controlar la despesa: estan hipotecats per 16 anys de mals vicis i favors”. En aquest sentit, Antoni Rodríguez explica que “el govern municipal del PP no cobra a les constructores per l’ocupació de la via pública, no cobra la concessionària de la publicitat, no reclama els desperfectes per les males obres que s’han fet, no cobra als bancs pels caixers automàtics que ocupen la via pública, etc. En canvi, pugen els impostos al ciutadans quan necessiten recaptar més. És un govern municipal que és dèbil amb els forts i forts amb els dèbils”.

“Des del PSM-IniciativaVerds, imposarem transparència, eficàcia, honestedat i informació objectiva sobre la despesa municipal. I reduirem el deute municipal amb austeritat, control i planificació de la despesa pública”, manifesta Antoni Rodríguez. “A més”, continua el candidat de PSM-IniciativaVerds, “procurarem obtenir el màxim de recursos per poder donar bons serveis als ciutadans sense augmentar la pressió fiscal: millorarem la gestió tributària i administrativa; donarem màxima transparència i informació sobre la despesa municipal; i exigirem als bancs i a les grans empreses que paguin tot allò que els pertoca, com fan els ciutadans d’Inca”.

Finalment, la coalició nacionalista i ecosocialista proposa els pressuposts participatius com a instrument primordial per democratitzar la vida municipal i com a instrument seriós de gestió dels doblers públics des de la transparència i la defensa del dret a decidir de les persones.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here