MÉS per Inca crearà nous espais verds amb la col·laboració ciutadana i programes d’educació social i ambiental

rdp_mesperinca_medi_ambient-2

MÉS per Inca vol que les places i carrers de la ciutat d’Inca esdevenguin vertaders espais verds, que facin més bella i amable la ciutat. Per aconseguir-ho, proposam incentivar la gestió activa d’aquests espais públics per part dels veïnats, amb l’ajuda dels treballadors municipals i amb la participació de joves que realitzarien programes de capacitació laboral en els que s’involucrarien educadors de carrer i educadors ambientals.

Aquesta és una de les propostes en matèria de Medi Ambient que han presentat Pere Vicens, Miquel Garí, Biel Frontera i Antoni Rodríguez, membres de la candidatura de MÉS per Inca, avui matí a la zona esportiva de devores les vivendes Fernández-Cela (devora la carretera Mancor), un espai amb una evident manca de manteniment.

Pere Vicens ha destacat l’ús cívic que es podria donar a aquests espais públics, gràcies a la participació i apropiació ciutadana d’aquests espais. A més, defensa que s’utilitzin plantes comestibles i espècies endèmiques. Addicionalment, ha explicat que MÉS per Inca proposa crear nous horts urbans a solars buits, a partir de convenis amb els propietaris d’aquests solars, així com jardins verticals a zones urbanes a on sigui possible aquesta instal·lació.

Miquel Garí ha destacat la importància dels programes d’educació ambiental i de la formació del personal de jardineria per tal d’adquirir bons hàbits en el maneig de l’arbrat de la ciutat. També ha denunciat la manca de sensibilitat ambiental de l’actual equip de govern, que ha utilitzat productes tòxics com el Round Up per al manteniment, quan els mètodes manuals són més eficients i no posen en perill la salut de les persones.

Biel Frontera ha reivindicat la desafectació militar del polvorí de Santa Magdalena, on Més per Inca promourà la ubicació d’un camp d’aprenentatge de natura, amb una doble finalitat: que els escolars puguin fer-hi una estada i conèixer la flora, fauna, recursos hídrics i cultius de l’entorn, i que pugui ser utilitzat com a refugi de la ruta en sec en període no lectiu.

Antoni Rodríguez, candidat a la Batlia, s’ha compromès a impulsar l’Agenda Local 21 com a eina de participació ciutadana. A més ha volgut destacar el suport de MÉS a les energies renovables i a l’eficiència energètica. Per això, es compromet a implementar el pla d’acció per a l’energia sostenible d’Inca i la contractació del subministrament d’electricitat amb companyies que assegurin l’origen 100% renovable de l’energia consumida.

Consulta el programa complet a mesperinca.cat/programa

Deixa un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here