El ple de l’Ajuntament d’Inca celebrat el passat 31 d’octubre va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup MÉS per Inca en la qual s’instava el consistori inquer a elaborar un Pla Municipal de la Infància per tal de desenvolupar accions encaminades a millorar la qualitat de vida i la salut delsinfants, a potenciant-ne el seu creixement i a garantir la seva participació en lavida de la ciutat.
Fa uns dies, MÉS per Inca va presentar públicament la seva proposta relativa a la Ciutat dels Infants, inspirades en el treball realitzat pel pedagog Francesco Tonnuci. Amb aquestes mesures es vol millorar la qualitat de vida i la salut dels infants, potenciant-ne el creixement i la participació en la vida de la ciutat i, sempre que sigui possible, des del si de les famílies o de l’escola.
Andreu Caballero, regidor de MÉS per Inca i ponent de la moció, explica que “la proposta de MÉS per Inca considera que les ciutats s’han de planificar comptant amb les necessitats dels infants i que s’han d’establir punts de trobada on poder sentir les seves veus. Per aquest motiu, propugnam que, des de l’Ajuntament d’Inca, es transformi la ciutat en un lloc apte per als més petits i que es faciliti la seva participació en la vida de la ciutat per tal d’assolir valors ciutadans d’acord amb la seva edat.
Des de MÉS per Inca també es va convidar l’Ajuntament d’Inca a celebrar el 25è aniversari de la Convenció dels Drets de l’Infant que es commemorarà el proper dia 20 de novembre. En aquest sentit, Andreu Caballero, explica que “la majoria de les persones adultes no saben que existeix una llei internacional, ratificada per la majoria de països del món, entre ells l’Estat espanyol, que reconeix els drets dels infants i els joves. En aquest sentit, és una obligació de l’Estat adoptar les mesures necessàries per donar efectivitat a tots els drets reconeguts en la Convenció, però també és imprescindible que totes les administracions públiques col·laborin en la difusió dels drets de l’infant i facin tot el que sigui necessari per donar-li compliment. És per això que convidam a l’Ajuntament d’Inca a commemorar aquesta efemèride, a promoure i donar difusió als drets de l’infant en col·laboració amb els centres escolars i les associacions ciutadanes i ha complir aquesta llei en tot aquells aspectes que li correspongui”.
El regidor de MÉS per Inca explica que “la Convenció dels Drets de l’Infant va ser elaborada durant 10 anys amb les aportacions de representants de diverses societats, cultures i credos. Al llarg dels seus 54 articles, reconeix que els infants, això és els menors de 18 anys, són individus amb dret de ple desenvolupament físic, mental i social, i amb dret a expressar lliurement les seves opinions. La Convenció és també un model per a la salut, la supervivència i el progrés de tota la societat humana”.
Andreu Caballero posa de manifest que “en el Pla d’Acció de la Cimera Mundial a favor de la Infància es va acordar que no hi ha causa que mereixi més alta prioritat que la protecció i el desenvolupament de l’infant, de qui depenen la supervivència, l’estabilitat i el progrés de totes les nacions i, de fet, de la civilització humana”. En aquest sentit, el regidor de MÉS per Inca apunta que “no hi podem estar més d’acord amb aquesta declaració. És necessari que tothom assumeixi aquest principi i que tota acció política s’inspiri en aquest precepte”.