MÉS insta l'Ajuntament d'Inca a elaborar el Pla d'emergències municipal

MÉS presentarà una moció al proper Ple de l’Ajuntament d’Inca per tal d’instar l’equip de govern a elaborar el Pla d’emergències municipal. En aquest sentit, Andreu Caballero, regidor de MÉS a l’Ajuntament d’Inca, recorda que “la normativa en matèria d’emergències i el Pla Territorial de les Illes Balears de Protecció Civil (PRETERBAL) reull la necessitat que les entitats locals disposin dels instruments de planificació adequats per respondre a les situacions d’emergència que es puguin produir en el seu àmbit territorial”.

En el cas d’Inca, Andreu Caballero apunta que “la Llei 3/2006, de gestió d’emergències de les illes Balears, estableix que els municipis amb una població superior a vint mil habitants han de prestar el servei de protecció civil mitjançant l’aprovació i l’efectiva implantació dels respectius plans territorials”. El regidor de MÉS posa de manifest que “l’Ajuntament d’Inca no disposa d’aquest instrument de planejament tan necessari per a la seguretat. Només s’han elaborat plans per a esdeveniments puntuals, com en el cas de les Fires i el Dijous Bo, que es dugué a terme a instàncies del nostre grup municipal”.

Andreu Caballero explica que “el passat 23 d’abril, la conselleria d’Administracions Públiques envià una carta a l’Ajuntament d’Inca recordant-li la obligatorietat que té aquest municipi d’elaborar el respectiu Pla d’emergències municipal. Però, a hores d’ara, l’equip de Rafel Torres no ha mostrat el més mínim símptoma de complir amb el requeriment del Govern. És per això que el grup municipal de MÉS per Inca, davant la deixadesa del govern municipal, hem presentat una moció per tal d’emplaçar el batle d’Inca a iniciar els tràmits oportuns per a l’elaboració del Pla d’emergències d’Inca.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here