MÉS per Inca reclama una consulta popular sobre la necessitat de privatitzar l'aigua

MÉS per Inca considera que la proposta del batle Torres de privatitzar la gestió de l’aigua del municipi per als propers 30 anys està mancada de legitimitat democràtica. En aquest sentit, Andreu Caballero, regidor de MÉS a l’Ajuntament d’Inca, apunta que “el batle Torres no pot prendre de manera unilateral una decisió que afectarà un servei bàsic de la ciutadania i que comprometrà les finances de l’Ajuntament els propers 30 anys. El mandat d’aquest equip de govern finalitza el 2015, no tenen legitimitat democràtica per prendre una decisió que perdurarà fins al 2043. I menys si aquesta decisió es pren, com tot fa suposar, de manera unilateral, sense el suport unànime de tot el consistori”.

El regidor de MÉS reclama al batle de Torres que sotmeti a una consulta popular la seva proposta de privatització del servei de l’aigua del municipi. Andreu Caballero apunta que “si el batle Torres està convençut que privatitzar el servei de l’aigua és la millor decisió que es pot prendre en benefici del poble, el que ha de fer és explicar la seva proposta i permetre que siguin els ciutadans d’Inca els qui democràticament prenguin aquesta decisió”.

El regidor de MÉS per Inca afirma que “els ciutadans tenen el dret a decidir sobre aquelles qüestions que els hi afecten. La privatització de l’aigua per un període de 30 anys és una qüestió de les més transcendents sobre les quals es pot decidir a un municipi. Reclamam al batle Torres que convoqui una consulta popular i que siguin els ciutadans d’Inca els que decideixin si volen o no privatitzar el servei de l’aigua del municipi.”

Per la seva part, MÉS per Inca ja ha anunciat la seva oposició a la privatització de l’aigua que seria “un negoci per a uns pocs i una pèrdua per a tota la ciutadania”. Andreu Caballero posa de manifest que “privatitzar el servei de l’aigua suposa mercantilitzar un servei bàsic i un dret humà. No té cap sentit donar els beneficis de l’aigua a una empresa quan l’Ajuntament d’Inca amb aquests ingressos podria millorar el servei i la xarxa, separar les aigües pluvials del clavegueram i dimensionar la depuradora…”

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here