MÉS insta l'Ajuntament d'Inca a millorar l'eficiència energètica dels edificis municipals

MÉS insta l’equip de govern de l’Ajuntament d’Inca a prendre una sèrie de mesures recollides en el Pla d’Acció de l’Energia Sostenible del municipi d’Inca encaminades a millorar l’eficiència energètica d’alguns edificis de titularitat municipal. En concret, MÉS ha registrat una moció en la qual sol·licita que es duguin a terme les accions previstes en el PAES per a la millora de l’eficiència energètica als edificis municipals de l’Ajuntament, el Quarter General Luque, el Claustre de Sant Domingo, el quarter de la Policia Municipal, la Piscina Municipal Coberta i el Poliesportiu Mateu Canyelles.

Andreu Caballero, regidor de MÉS a l’Ajuntament d’Inca, recorda que “el 25 de març del 2011 el Ple de l’Ajuntament d’Inca aprovà per unanimitat adherir-se al Pacte de Batles amb ple coneixement de tots els compromisos que això suposa. El Pacte de Batles, com a iniciativa de la Unió Europea, consistia en un conjunt de compromisos destinat a promoure i prendre mesures des del govern municipal per una energia local més sostenible”. El regidor de MÉS explica que “un dels compromisos principals que va assumir l’Ajuntament d’Inca va ser el compliment dels objectius proposats per la Unió Europea per a 2020, reduint les emissions de CO2-eq, com a mínim en un 20% mitjançant l’aplicació d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible. És per això que demanam a l’equip de govern de l’Ajuntament d’Inca que dugui a terme algunes de les propostes del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible fan referència a la millora de l’eficiència energètica dels edificis de titularitat municipal”.

Per la seva banda, Biel Frontera, coordinador de MÉS per Inca, explica que “amb aquesta iniciativa pretenem que l’equip de govern comenci a prendre mesures per complir amb l’objectiu del Pacte de Batles. Per començar, proposam la millora de l’eficiència energètica dels edificis municipals de l’Ajuntament, el Quarter General Luque, el Claustre de Sant Domingo, el quarter de la Policia Municipal, la Piscina Municipal Coberta i el Poliesportiu Mateu Canyelles. Per dur a terme aquesta millorar és necessària una inversió de 126.500 euros que, d’acord amb el PAES, s’amortitzarien entre un mínim de 1,2 anys (en el cas del quarter de la Policia Local) i un màxim de 3 anys (en el cas del quarter General Luque). Aquesta millorar suposaria un estalvi energètic de 430.771,76 kWh/any i les emissions CO2-eq estalviades serien 249,77 Tn/any.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here