PSM-IniciativaVerds vol posar en valor el patrimoni històric i cultural d'Inca

La coalició farà un pla de rehabilitació de jaciments arqueològics i convocarà la plaça de tècnic de patrimoni
PSM-IniciativaVerds vol posar en valor el patrimoni històric i cultural d’Inca. En aquest sentit, Antoni Rodríguez, candidat a batle per la coalició nacionalista i ecosocialista, ha posat de manifest que “ens comprometem a defensar  i difondre el patrimoni de la nostra ciutat, i tendrem una cura especial del Catàleg d’edificis d’especial interès patrimonial”.

El cap de llista de PSM-IniciativaVerds també explica que “promourem la conversió del Museu del Calçat en un vertader museu millorant-ne el contingut: promourem la recollida de peces i documents entre els ciutadans, cercarem la col•laboració amb col•lectius i famílies relacionats amb la indústria, organitzarem trobades i cicles de conferències, rutes pel patrimoni industrial, programes educatius, etc. i cercarem la implicació d’investigadors, universitats i museus d’aquesta matèria de fora de Mallorca”. “A més”, afegeix Antoni Rodríguez, “promourem la creació de diferents seccions museístiques de caràcter antropològic i històric, especialment de la ceràmica, a més d’un Museu d’Art Eclesiàstic”.

Així mateix, Antoni Rodríguez apunta la creació del Museu de la ciutat d’Inca per mostrar als ciutadans i visitants el patrimoni cultural i artístic de la ciutat, aprofitant les obres de les quals ja disposa l’Ajuntament, establint a Inca una secció d’arqueologia del Museu de Mallorca.

Per la seva part, Andreu Caballero, número dos de la candidatura, manifesta que “el descobriment d’un nou jaciment arqueològic a Inca fa més necessari que mai la comptar amb un tècnic municipal de patrimoni i arxivística. El nostre grup presentà una moció en aquest sentit i va ser aprovada per unanimitat, però l’equip de govern encara no l’ha convocat”.

Andreu Caballero explica que “senyalitzarem els jaciments arqueològics, farem un pla de rehabilitació i promourem rutes entre els ciutadans i sobretot entre els escolars. Publicarem quadernets perquè tothom pugui conèixer el patrimoni d’Inca i visitar-lo. També promourem i subvencionarem les excavacions i controls arqueològics urbans durant les obres de rehabilitació d’immobles”.

Finalment, des de la colició PSM-IniciativaVerds apunten que “programarem cada any un cicle de visites a elements patrimonials: possessions i casals d’Inca, jaciments arqueològics, rutes naturals, convents, etc”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here