PSM-IniciativaVerds ampliarà l'equip multiprofessional de Serveis Socials per dur a terme accions de prevenció

PSM-IniciativaVerds d’Inca anuncia que la seva acció de govern tendrà una  sensibilitat i una cura especial pel benestar i la qualitat de vida de tota la ciutadania. En aquest sentit, Antoni Rodríguez, candidat a batle de la coalició, manifesta que “l’Ajuntament ha d’estar al servei de tots els ciutadans, amb una gestió eficient i racional dels recursos públics. Des de PSM-IniciativaVerds farem de la nostra ciutat un espai de convivència per a totes i  tots, garantint la qualitat de vida de tota la ciutadania i la igualtat d’oportunitats per tothom”.

Antoni Rodríguez explica que “consolidarem i ampliarem l’equip multiprofessional de l’Àrea de Serveis Socials per tal de potenciar el servei d’informació, orientació i assessorament a la ciutadania i reduir les llistes d’espera”. El candidat a la batlia apunta que “a causa de la gran demanada, en aquests darrers temps els serveis socials d’Inca han pres un caire assistencial. Consideram necessari dotar de recursos i més professionals aquesta àrea per poder dur a terme tasques de prevenció, dividir l’atenció primària en sectors, així com cercar alternatives i noves iniciatives per donar respostes a totes les necessitats”.
Per la seva banda, Bel Barceló, número tres de la coalició, explica que “donarem prioritat a les situacions de violència de gènere. Així, crearem un grup de feina interprofessional per tal de fer un seguiment de les denúncies dels casos de violència de gènere i establirem un Protocol d’actuació municipal contra la violència de gènere. També crearem una Oficina Municipal d’Igualtat i elaborarem un Pla d’Igualtat Municipal dirigit a superar la discriminació per raons de gènere i promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones”.

Bel Barceló també manifesta que “emprendrem polítiques socials encaminades a l’obtenció d’habitatges socials, prevenció i tractament de les toxicomanies i als projectes d’inserció social i laboral per persones amb discapacitat, a favor de la infància i de la planificació familiar, del voluntariat i d’ajuts al tercer món”. En aquest sentit, Bel Barceló apunta algunes de les iniciatives, “fomentarem les places de la reserva del 5% per a persones amb més d’un 35% de discapacitat; crearem un centre de dia per a persones amb discapacitat i elaborarem programes d’inserció sociolaboral per persones amb discapacitat; dedicarem el 0,7% del pressupost de l’Ajuntament a la cooperació per al desenvolupament i solidaritat; posarem en marxa convocatòries municipals per a projectes de cooperació, etc”.

“Pel que fa als nostres majors”, explica Bel Barceló, “apostam per polítiques actives que afavoreixin la integració d’aquest sector poblacional en la vida diària de la ciutat mitjançant els programes de cultura, educació i esports.  I tendrem en compte les necessitats de les persones majors dependents i oferirem uns serveis complementaris als de la residència”.

Finalment, des de PSM-IniciativaVerds també destaquen altres propostes com ara la creació d’un Pla Municipal per a la Immigració o l’execució d’un pla d’eliminació de les barreres arquitectòniques .

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here