Alice Weber: “MÉS per Inca seguirà essent determinant en els propers 4 anys”

Fotografia: M. Antònia Sancho, Antoni Rodríguez, Alice Weber, Biel Frontera i Núria Nadal

L’agrupació local de MÉS emet un comunicat, a mode de balanç de legislatura, reivindicant el seu paper determinant en la gestió municipal a l’Ajuntament d’Inca. Després de ser elegida en un procés de primàries el mes passat, la candidata a la batlia d’Inca, Alice Weber, analitza de forma positiva les polítiques socials i les millores desenvolupades a la ciutat.

Polítiques d’ocupació transversals

Durant la passada legislatura, el Centre de Formació d’Inca va estar mancat de recursos tècnics i d’iniciativa pròpia en projectes formatius i d’ocupació. Segons Alice Weber, actual regidora d’Educació, Formació i Ocupació, aquests quatre anys han significat “un canvi de paradigma total”. Entre el conjunt de programes gestionats per aquesta àrea, en aquesta legislatura unes 500 persones han estat contractades, suposant més de 7 milions d’euros d’inversió externa.

En aquest sentit, l’aspirant a la batlia d’Inca sosté que l’elevada quantitat de programes de formació i ocupació hauran servit “tant per generar llocs de feina i oportunitats a centenars de persones beneficiàries com per millorar els serveis del conjunt de la ciutadania”. Concretament, Weber defensa que la iniciativa ha repercutit, de manera transversal, en la dotació de recursos humans a totes les àrees, sense els quals “molts projectes no haguessin estat viables”.

Pla de xoc educatiu

En un context d’escolarització difícil, d’elevat abandonament escolar, d’arraconament de l’escola pública, de menysteniment de la comunitat educativa i de rebuig a la llengua i cultura pròpies, l’actual mandat suposa “un gir de 180 graus”. A tall d’exemple, el nou servei municipal de reforç escolar gratuït -amb personal pedagog provinent de programes d’ocupació- ha augmentat exponencialment des de 2016, amb 70 alumnes beneficiaris inicialment, fins a l’actualitat; amb 160. Un increment similar han tengut els ajuts en la compra de llibres: en quatre anys, 240.000 euros s’han destinat amb fons propis a beques per material escolar, recolzant a quasi 700 alumnes d’Inca.

Des de l’agrupació local de MÉS es valora positivament la contribució, que qualifiquen “d’històrica”, cap a la ciutat d’Inca del govern d’esquerres de la comunitat autònoma: “hem aconseguit inversions per valor de més de 8 milions d’euros en infraestructures i millores educatives”, gràcies a les quals s’han reduït les ràtios d’alumnes a les aules a 25. Les actuacions i obres més destacades són: el quart CEIP públic d’Inca (4.000.000€), l’ampliació i reforma de l’IES Berenguer (2.700.000€), el Museu de l’Educació (425.000€), les obres al CEIP Ponent i CEIP Llevant (400.000€, respectivament) i les beques de llibres (240.000€).

Inca, culturalment dinàmica i atractiva

Després de molts d’anys sense una planificació sòlida en matèria cultural, “Inca ha passat de ser una ciutat culturalment adormida a recuperar prestigi i dinamisme gràcies a l’atractiva programació de l’àrea que ha encapçalat Antoni Rodríguez”, ha declarat Alice Weber. Com a mostra d’aquest impuls: els horaris de biblioteca s’han ampliat, el nombre de convenis amb entitats i exposicions d’art han augmentat significativament, han tengut lloc un mínim de 12 representacions teatrals anuals, les activitats literàries s’han fomentat amb acompanyament editorial, l’organització mensual de visites guiades s’ha documentat amb guies disponibles online, s’han realitzat una gran quantitat de conferències, entre d’altres.

Els representants de MÉS per Inca convenen que “tota aquesta activitat s’ha realitzat amb el handicap de les obres del teatre”. Amb tot, esperen veure finalitzada la reforma del Teatre Principal (5.000.000€) en un breu període de temps. Un dels “puntals” del mandat, reconeix Rodríguez, “haurà estat complir amb la reivindicació històrica de convertir l’escola de música en un Conservatori Municipal que ofereix més de 200 places de 16 especialitats de música diferents”.

Per a concloure, consideren que la propera legislatura caldrà continuar en la millora integral de la xarxa d’aigua, incorporant nova tecnologia, així com també ampliar l’abast del model de gestió de residus porta a porta, que ha donat bons resultats. Alice Weber informa que les àrees que han gestionat els ecosobiranistes han estat les més quantioses, ja que; a nivell d’inversions atretes, sumen un total de 20 milions d’euros. “MÉS per Inca seguirà essent determinant en els propers 4 anys”, declara la candidata a la batlia.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here