Els càrrecs electes de MÉS per Inca expliquen la seva feina en una assemblea oberta

  • Antoni Rodríguez, Alice Weber i Biel Frontera, regidors a l’Ajuntament, i David Abril, portaveu del Grup Parlamentari, informaren sobre la seva tasca institucional
  • A l’assemblea es va ratificar la postura de MÉS per Inca sobre la Ronda Nord.

MÉS per Inca va celebrar aquest dissabte una Assemblea oberta de rendició de comptes, el la que els càrrecs electes varen explicar la feina que han desenvolupat a les institucions al llarg de tres hores al Museu del Calçat d’Inca. L’acte va ser conduït per Miquel Pieras, coportaveu de l’agrupació municipal.

David Abril va destacar els avanços que s’han aconseguit al Parlament, Govern i Consell gràcies als Acords pel Canvi. “S’han aconseguit drets com la Renda Social, s’ha ampliat la protecció dels espais naturals i regulam el sector turístic per evitar la saturació”, informà el diputat inquer.

La regidora d’Educació, Formació i Treball, Alice Weber, va analitzar el nou procés d’escolarització a Inca, que té com a objectiu un repartiment equilibrat de l’alumnat. Va informar de les passes realitzades per fer realitat un nou centre d’educació primària a la ciutat i va explicar el pla de xoc de manteniment als centres.  Weber també va donar compte del pla de rellançament de l’escoleta municipal Toninaina, que ha aconseguit incrementar notablement els infants matriculats. Finalment, va fer una revisió dels 16 projectes que s’han posat en marxa a l’àrea de Formació i Treball. “En un any i mig s’han contractat a més de 240 persones i se n’ha format a més de 170”, va dir la regidora.

Antoni Rodríguez, regidor de Cultura va donar compte de la intensa activitat cultural desenvolupada des de la seva àrea: programació de teatre, exposicions d’arts plàstiques, certàmens i activitats literàries, activitats de la biblioteca municipal… “Hem millorat la difusió de les activitats i feim feina de forma conjunta amb les entitats del municipi per oferir una ampla oferta d’activitats culturals”, va destacar Rodríguez.  El regidor es mostrà satisfet del resultat del programa de visites guiades, que tindrà com a resultat la publicació d’una guia amb diverses rutes que posen en valor el patrimoni de la ciutat. Antoni Rodríguez també destacar la feina en recuperació de la Memòria Històrica, amb la creació del Memorial de l’Oblit, entre d’altres. Finalment, va explicar que en breu es coneixerà si es rebran fons europeus per la rehabilitació del Teatre Principal.

El regidor de Transparència i Noves Tecnologies, Biel Frontera, explicà el procés de transformació interna que s’ha posat en marxa al consistori. “La pàgina web de l’Ajuntament és una mostra de la millora en transparència: publicació dels anuncis amb la documentació íntegra, publicació del detall de totes les despeses, les retribucions dels càrrecs, les subvencions i les ofertes de feina, visualització dels pressupostos… Ara cal fer més difusió sobre el dret d’accés a la informació, perquè qui vulgui faci ús d’aquest dret“, ha afegit Frontera. El regidor va explicar la importància del projecte d’administració electrònica iniciat a l’Ajuntament, en el que els procediments abandonaran el paper per l’ordinador i les firmes digitals, guanyant en eficiència i transparència.

Els tres regidors també varen valorar la feina realitzada pel conjunt del Pacte, i es va fer una forta crítica a la Llei Montoro que ofega l’Ajuntament i posa en perill la creació de les places de treballadors públics que són necessàries per poder oferir un bon servei.

Finalment, es va informar sobre la situació de la Ronda Nord. L’Assemblea va ratificar la posició de MÉS per Inca en aquest tema. Així, es va donar suport a la proposta del Consell de Mallorca com a solució per al trànsit a la Carretera de Selva, considerant que l’accés des de la Carretera d’Alcúdia és la solució que té un menor impacte territorial. “Volem preservar el territori, el paisatge, l’accés tranquil a la zona rural de la zona nord d’Inca, la zona de Mandrava i de la Pota del Rei. Per a MÉS per Inca és irrenunciable.”, destacaren els regidors de MÉS. Com s’aprovà a l’assemblea de MÉS per Inca del passat mes de maig, MÉS per Inca aposta per solucions de caràcter tou per a millorar la mobilitat urbana a Inca: obertura de nous carrers i ampliació de la xarxa de carrils bici al municipi.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here