L’Ajuntament d’Inca contracta 32 persones aturades de llarga duració i majors de 45 anys dins el marc del programa Visibles

VISIBLE2016_11_23

El Consistori d’Inca ha iniciat el projecte Visibles, mitjançant el qual 32 persones faran feina a diferents departaments municipals durant un període de 6 mesos. Alice Weber, regidora d’Educació, Formació i Ocupació de l’Ajuntament i regidora de MÉS per Inca, juntament amb el Batle d’Inca i altres membres del consistori, els han donat la benvinguda. Els nous treballadors es trobaven en situació d’atur de llarga duració i la majoria són majors de 45 anys. Visibles a Inca compta amb una subvenció de 330.000 € procedents de fons europeus i l’Ajuntament ha aportat 30.000 euros.

Alice Weber ha subratllat que “amb aquest projecte se cerca la inserció laboral d’un col·lectiu de persones especialment afectades per la crisi econòmica, les persones majors de 45 anys. Un col·lectiu que pot aportar moltíssim, com ho demostraran amb la seva tasca a diferents àrees municipals, amb uns projectes d’un clar interès social”

El projecte Visibles s’ha dividit en 4 programes i llocs de feina de suport, amb els que es duran a terme diferents millores que revertiran al municipi.

– “Seguretat viària i barreres arquitectòniques a Policia Local” és el programa destinat a la millora de carrers i places, però, també, es contempla la construcció d’un parc d’Educació viària fix que podran aprofitar els alumnes de les escoles. Els centres també tendran el seu protagonisme amb els programes “Brigades Escoles” i “Reforç Escolar”.

– El primer projecte consisteix a posar en marxa un pla de xoc de manteniment als edificis dels quals és responsable l’Ajuntament. – El segon projecte, s’ofereixen classes de reforç escolar gratuït a famílies sense recursos. Aquest any s’oferirà a 1r i 2n d’ESO, donant continuïtat al reforç de l’any passat, que es donava a alumnes de 1r d’ESO.

– El projecte “Conserges” es reforçarà el planter de bidells municipals; fet que permetrà donar més servei al ciutadà.

– A més, dins les tasques de suport, el projecte Visibles consta de 2 margers per a tasques al Serral de les Monges, una administrativa per a l’oficina de turisme i una orientadora laboral per a treballar en la inserció laboral de totes les persones vinculades al projecte.

Per part de l’àrea de Formació s’ha mostrat la satisfacció per la inversió que es podrà fer gràcies a l’ajuda del SOIB. A més, s’ha subratllat el benefici psicològic dels diferents programes donada la tipologia de persones que hi participen.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here