MÉS per Inca considera que el Birracruzis s’hauria de celebrar en un recinte tancat, fora dels carrers i places d’Inca

MÉS per Inca valora de forma positiva que aquest any l’Ajuntament d’Inca no hagi inclòs el Birracruzis al programa de festes patronals, que s’hagi demanat als organitzadors que eliminin el tiquet d’un concurs que premiava el consum de cervesa, que s’hagi exigit la contractació seguretat privada, que no es cedeixi el despatx del batle ni el balcó de l’ajuntament i que el consistori no hagi aportat cap ajuda econòmica.

Dit això, consideram que aquesta festa no té cap altre objectiu que beure alcohol ja que no va unida a cap manifestació cultural, artística o esportiva, i que aquesta activitat no s’hauria de fer als carrers de la nostra ciutat, ja que exposa a infants i joves menors d’edat a veure com altres persones es diverteixen única i exclusivament amb l’alcohol.

L’any 2014, MÉS per Inca ja va manifestar que les administracions públiques han de recomanar un us responsable d’alcohol i avui contiuam defensant que la celebració d’aquest tipus d’actes s’hauria de fer en recintes tancats, com per exemple en el pati del Quarter General Luque, fora dels carrers i places més cèntrics. En cap cas ens oposam al consum responsable i moderat de begudes alcohòliques durant les festes en un ambient de respecte sobretot cap als menors d’edat.

Com ja han manifestat altres entitats, des de MÉS per Inca consideram que la realització d’actes com aquests i la seva autorització per part de les administracions públiques mostren que encara no hi ha una adequada percepció social del problema del consum d’alcohol i dels seus riscos. Sabem que l’administració local en cap cas promociona el Birracruzis ni tampoc hi participa en la seva organització. Però l’Ajuntament d’Inca té l’obligació d’actuar en la prevenció del consum d’alcohol per part de menors, i també de facilitar als joves llocs d’oci que siguin saludables i sempre ha de promoure activitats deslligades d’aquest consum.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here