La democràcia venç la burocràcia: la JEC accepta els vots anul·lats d’Inca i Binissalem

La Junta Electoral Central dóna la raó a MÉS per Mallorca i al PSOE i accepta comptabilitzar els vots de les meses d’Inca i Binissalem que havien estat anul·lats per la Junta Electoral de Zona d’Inca

MÉS per Mallorca ha aconseguit que la democràcia triomfi per damunt de la burocràcia. La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat acceptar els recursos presentats per MÉS i pel PSOE en què demanaven comptabilitzar els vots de quatre meses electorals d’Inca i Binissalem que havien estat anul·lats per la Junta Electoral de Zona d’Inca per formalismes burocràtics.

En el moment de fer el recompte oficial, no va aparèixer l’acta de sessió d’aquestes taules. Encara que els representants del PSOE i MÉS varen aportar còpia de l’escrutini oficial (que a més, coincidia amb els vots que s’havien transmès de forma telemàtica), la Junta Electoral de Zona d’Inca va decidir que no es podien comptabilitzar per un defecte de forma. És a dir, segons aquesta decisió, més de 2.000 persones d’Inca i de Binissalem que el passat dia 24 de maig varen exercir el seu dret a vot, veien com era anul·lat el seu dret per un formalisme burocràtic.

Encara que l’absència d’aquests vots no hagués alterat la distribució de regidors de cada partit, des de MÉS per Mallorca consideren que la decisió d’excloure aquests vots és desencertada i injusta, i no es podia permetre (ja que, a més, hauria creat un precedent molt perillós). La formació afirma que sempre s’han de defensar els drets fonamentals de les persones que varen expressar la seva opinió a les urnes. En aquest cas, a més, les actes d’escrutini coincidien amb els resultats provisionals facilitats per l’Administració, per la qual cosa no hi havia cap dubte sobre la realitat d’aquests vots.

Per això, MÉS per Mallorca es felicita que la Junta Electoral Central hagi acceptat el recurs presentat i hagi permès que el sentit comú, el principi democràtic i el dret a vot de les persones prevalgui per damunt dels formalismes burocràtics.

Veure la resolucio de la Junta Electoral Central

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here