MÉS per Inca aplicarà la llei de serveis socials: totes les famílies amb necessitats seran ateses

Antoni Rodríguez afirma que duplicarà el nombre de treballadors dels serveis socials municipals, i critica la gestió de l’actual equip de govern: “El PP ha donat preferència a la beneficència davant els drets dels ciutadans”

20150508_inca_serveis_socials_web

MÉS per Inca ha afirmat avui que el nou equip de govern municipal de canvi aplicarà la llei de serveis socials per tal que totes les famílies d’Inca que tenen necessitats siguin ateses adequadament. Per això destinarà els pressuposts necessaris i duplicarà el nombre de treballadors d’aquest servei municipal.

El candidat de MÉS per Inca a la Batlia, Antoni Rodríguez, el candidat de MÉS per Mallorca a la Presidència del Consell, Miquel Ensenyat, i la candidata a l’Ajuntament d’Inca Andrea González han explicat avui en roda de premsa les propostes de la formació per millorar aquests serveis a la capital del Raiguer.

SITUACIÓ ACTUAL DELS SERVEIS SOCIALS A INCA

La situació actual dels serveis socials a Inca és molt precària. L’augment de la demanda, la mala gestió, la reducció i l’eliminació pressupostària dels recursos econòmics destinada a benestar social ens ha portat a la paralització del servei. No hi ha hagut recursos, ni nous programes. No s’ha avançat, ans al contrari, en molts aspectes hi ha hagut retrocés.

Els últims quatre anys l’ajuntament d’Inca (PP) ha deixat de gastar de serveis socials 1 de cada 4 euros que tenia previst en els seus pressuposts. En total el PP ha deixat d’invertir 1,4 milions d’euros en 4 anys en serveis socials. Amb els temps que corren, ha estat una pèssima gestió dels recursos públics.

De la mateixa manera, la manca de convicció i l’obscurantisme de l’equip de govern ha provocat que durant la passada legislatura no s’hagi convocat en cap moment el Consell Municipal d’Acció Social, amb l’excusa que “l’agenda de la regidora estava massa ocupada”.

Durant aquests anys hem vist com es deixava de gastar partides senceres que havien d’anar destinades a la contractació de diversos serveis. No pot ser que el departament no compti amb un psicòleg o que la feina de triatge dels usuaris per a dirigir-los vers un departament o altre el faci un administratiu quan al nostre entendre aquest hauria d’estar fet per un treballador social.

En aquest darrer any sí que és cert que s’ha augmentat la partida que fa referència a les ajudes directes als usuaris. S’ha donat preferència a l’almoina. No pot ser que una ajuda depengui de qui es la persona en qüestió i no dels drets que tenen els ciutadans.

LA PROPOSTA DE MÉS PER INCA

Des de MÉS per Inca tenim clar que hem de canviar el model, i hem de potenciar, reestructurar i reorganitzar els recursos dels serveis socials per tal de garantir que totes les famílies d’Inca que tenguin necessitats siguin ateses correctament pels serveis socials. Per això:

  • Aplicarem i desenvoluparem correctament la llei de serveis socials, una llei aprovada el 2009 i que a dia d’avui encara no s’ha aplicat.
  • Duplicarem el nombre de treballadors dels serveis socials municipals, per tal de desenvolupar adequadament l’atenció i millorar la qualitat del servei.
  • Potenciarem l’atenció primària i l’atenció comunitària, que ha de jugar un paper essencial.
  • Activarem el Consell Municipal d’Acció Social com a mesa de coordinació entre centres educatius, APIMAS, centres de salut, policia local i entitats.
  • Consolidarem i ampliarem l’equip multi professional per tal de potenciar els serveis d’informació, educadors de medi obert, atenció psicològica, orientació i assessorament al ciutadà.
  • Durem a terme protocols d’actuació amb la finalitat d’homogeneïtzar els procediments i unificar les actuacions.

Per aconseguir aquests objectius serà bàsica la col·laboració estreta entre el govern municipal d’Inca i el Consell de Mallorca. Miquel Ensenyat ha explicat: “Els nous governs de canvi tant a Mallorca com a Inca tindran com a prioritat millorar les condicions de vida de les persones”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here