MÉS sol·licita la retirada del projecte de la Variant Nord perquè es puguin estudiar alternatives més eficients i menys impactants

MÉS per Inca presentarà una moció perquè l’Ajuntament s’hi sumi a la petició de retirada del projecte actual

MÉS per Inca sol·licita al Consell de Mallorca que retiri el projecte de la Variant Nord perquè es puguin estudiar alternatives més eficients per millorar la mobilitat del municipi d’Inca i que siguin menys impactants pel territori i per l’economia local. En aquest sentit, MÉS per Inca té previst presentar una moció al proper ple de la corporació inquera per tal que sigui l’Ajuntament d’Inca qui presenti formalment la petició de retirada del projecte.

Andreu Caballero, regidor de MÉS a l’Ajuntament d’Inca, considera que “l’allau d’al·legacions presentades per ciutadans i per entitats cíviques i polítiques, així com l’informe tècnic elaborat per l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Inca, posen de manifest que el projecte de Variant Nord que tramita el Consell de Mallorca no és el més adequat per al municipi d’Inca. Davant aquesta resposta ciutadana, el Consell de Mallorca només té una opció: retirar el projecte, posar totes les alternatives sobre la taula i obrir un diàleg amb l’Ajuntament d’Inca i amb la ciutadania per dissenyar quin és la millor solució per millorar la mobilitat d’Inca”.

El regidor de MÉS per Inca anuncia que el seu grup polític té la intenció de presentar una moció al proper ple municipal per tal de demanar a tots els grups municipals que donin suport a la petició de retirada del projecte. En aquest sentit, Andreu Caballero considera que “la ciutadania i les entitats s’han pronunciat a través de les seves al·legacions. També ho han fet els tècnics municipals a través d’un informe. És ben hora que el consistori i l’equip de govern diguin que els sembla aquest projecte. I això no es pot fer només a través de declaracions a la premsa o amb escrits a les xarxes socials; també s’ha de fer formalment, a la sala de plens de l’Ajuntament d’Inca”.

Finalment, Andreu Caballero apunta que “de la lectura de les al·legacions presentades i de l’informe tècnic municipal se’n dedueix una conclusió molt evident: ningú esperava una carretera de 23 metres de secció. I ningú la vol”. El regidor de MÉS també destaca que “el propi informe municipal posa de manifest que amb la informació exposada és impossible que els ciutadans puguin fer-se una idea de l’impacte que suposarà la variant nord. I així, òbviament, és impossible valorar la seva oportunitat. Només aquesta consideració dels tècnics hauria de ser suficient perquè el Consell de Mallorca retiri el projecte i torni a fer una exposició pública del projecte i de totes les alternatives. Altra cosa, s’hauria d’interpretar com un engany a la ciutadania”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here