PSM-IniciativaVerds acusa l'Ajuntament d'Inca d'incomplir la seva pròpia ordenança d'accessibilitat

PSM-IniciativaVerds acusa l’Ajuntament d’Inca d’incomplir la seva pròpia ordenança d’accessibilitat en alguns passos de vianants de la localitat. En aquest sentit, Andreu Caballero, regidor de la coalició PSM-IniciativaVerds a l’Ajuntament d’Inca, explica que “d’acord amb les ordenances municipals, en els passos de vianants s’ha de salvar el desnivell entre la voravia i la calçada amb un gual que enllaci els dos desnivells per un plànol inclinat de pendent longitudinal i transversal adequat a persones amb mobilitat reduïda. L’amplària ha de permetre el pas simultani de dues persones amb cadira de rodes. Així mateix, ha d’haver un ressalt de 2 centímetres entre la calçada i la voravia, que permeti llavorar les mòsses necessàries per a una millor col·locació de les persones amb visibilitat reduïda”.

Andreu Caballero manifesta que “hi molts de passos de vianants que incompleixen l’ordenança municipal d’accessibilitat. En concret, el passat mes d’abril férem arribar a l’equip de govern, mitjançant instància escrita, el cas dels passos de vianants entre els carrers Pérez Galdós i Joan Alcover, que havien estat senyalitzats recentment i que, això no obstant, l’altura de les vorades era significativa, en alguns casos superant els vint centímetres d’altura”.

El regidor de PSM-IniciativaVerds afegeix que “el mateix mes d’abril sol·licitàrem un pas de vianants que connectàs el pas soterrat de les vies del tren amb la plaça Antoni Mateu, la qual cosa es va fer efectiva a mitjan juny. Això no obstant, en aquest cas tampoc no s’ha procedit a rebaixar les voravies. Aquesta situació provoca dificultats de mobilitat a persones amb mobilitat reduïda o persones que fan ús de cotxets d’infants i incompleix l’ordenança d’accessibilitat de l’Ajuntament d’Inca. Aquest cas també el posàrem en coneixement de l’equip de govern municipal, però fins ara han fet cas omís”.

Andreu Caballero lamenta la manca de sensibilitat de l’Ajuntament d’Inca amb aquestes situacions i el mal exemple que dóna l’equip de govern municipal quan incompleix les ordenances municipals. En aquest sentit, Andreu Caballero posa de manifest que “al passat plenari posàrem l’accent sobre aquesta qüestió i ek batle d’Inca s’excusà en la manca de pressupost. Al nostre entendre és una excusa inadmissible quan després es gasten 6.000 euros en conferències de personatges com Mario Conde i altres despeses supèrflues”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here