PSM-IniciativaVerds proposa convertir Inca en un pol de referència en economia verda

PSM-IniciativaVerds proposa convertir Inca en un pol de referència en economia verda. En aquest sentit, Antoni Rodríguez, candidat a batle de la coalició, manifesta que “Inca necessita un revulsiu econòmic per sortir de la crisi econòmica i social, ja que el pitjor que li pot passar a un poble és que la gent no tengui feina. Des de PSM-IniciativaVerds consideram que el medi ambient és una oportunitat per generar llocs de feina estables i construir un futur de cohesió social i sostenibilitat per a la ciutat d’Inca”.

Així, David Abril, membre de la candidatura PSM-IniciativaVerds d’Inca, explica que “Inca ha d’esdevenir un referent de les energies renovables a Mallorca, com han fet altres pobles i ciutats desindustrialitzades d’Europa, com ara Loos-en-Gohelle, a França, que ha passat de ser un poble miner en crisi a un lloc de referència per a tot el país en recerca i desenvolupament (R+D) sobre energies renovables. Tenim moltes naus industrials encara sense ús, i des de PSM-IniciativaVerds farem que l’Ajuntament d’Inca lideri la recerca d’inversions estrangeres en aquest àmbit, que són altament rendibles i generarien molta riquesa i llocs de treball, cosa que ja està fent de manera puntual la iniciativa privada sense un suport públic que nosaltres consideram imprescindible. Encara està tot per fer en matèria de cobertes solars i solars tèrmiques a edificis municipals, i s’ha de vigilar que en tota nova construcció (així com en la rehabilitació) es compleixi la normativa. Fins ara, des de l’Ajuntament d’Inca no s’ha fet res en aquest tema”.

David Abril també posa de manifest que “crearem un servei municipal d’intermediació de lloguer de terres, semblant als serveis de lloguer d’habitatges, per a joves que es vulguin dedicar a l’agricultura, preferentment l’agricultura ecològica i l’agroecologia. En aquests moments hi ha més demanda que oferta en productes d’agricultura ecològica, i a Inca hi ha prou finques abandonades que es podrien posar en valor, aprofitant la seu del Consell Balear d’Agricultura ecològica, l’Associació de Productores d’agricultura ecològica i l’associació de varietats locals tenen la seva seu en el Centre Bit d’Inca.
Per la seva banda, Antoni Rodríguez explica que “proposem també desenvolupar projectes de formació professional a Inca, en coordinació amb la Conselleria d’Educació, i escoles taller municipals sobre instal·lacions elèctriques renovables, construcció i rehabilitació d’edificis amb eficiència energètica i agricultura ecològica, que es podria ubicar al Parc del Serral.

Finalment, Antoni Rodríguez manifesta que “ara mateix, l’Ajuntament d’Inca apenes dedica recursos al medi ambient, a pesar de la importància estratègica que té aquest àmbit. Al Parc del Serral, zona emblemàtica de la ciutat, només hi ha una persona contractada; si des de l’Ajuntament, més enllà de les paraules, es concretassin recursos, es podria treure molt més profit a aquest espai en benefici de la ciutat, crear una aula ambiental per a les escoles del municipi, etc”. “L’actual equip de govern municipal parla molt també d’horts urbans, una proposta que compartim, però que serà inviable amb els escassos recursos que hi han dedicat. El mateix podem dir de les zones verdes dins el casc urbà, parcs i jardins, que han patit també l’abandonament per part d’aquest equip de govern.  És necessari un canvi de model i d’actitud”.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here