PSM-IniciativaVerds vol que Inca sigui també la ciutat dels infants

PSM-IniciativaVerds d’Inca vol una ciutat feta per a les persones. Per això, des de la coalició nacionalista i ecosocialista aposten, entre d’altres qüestions, per prioritzar els espais públics per tal que tothom pugui gaudir de la ciutat.

Antoni Rodríguez, candidat a batle d’Inca pel PSM-IniciativaVerds, exposa que “de manera molt especial, tendrem en compte un col·lectiu fonamental i molt sensible que massa sovint és oblidat o marginat a l’hora de dissenyar l’urbanisme i les polítiques municipals: els infants. Des de la coalició PSM-IniciativaVerds farem que Inca esdevengui una ciutat dels infants”.

El candidat de PSM-IniciativaVerds explica que “’La ciutat dels infants’ és un projecte impulsat pel pedagog Francesco Tonucci. Amb aquesta proposta pretenem que els nins i nines d’Inca s’impliquin en la presa de decisions i que la ciutat esdevingui un veritable lloc de trobada i d’intercanvi per a les persones”.

Marta Llompart, membre de la candidatura PSM-IniciativaVerds d’Inca, apunta que “les ciutats d’avui en dia no són un lloc pensat per als nins. Des del PSM-IniciativaVerds volem tornar als més petits l’autonomia a les ciutats, que actualment estan perdent. Concedirem la paraula als infants i, sobretot, aprendrem a escoltar-los i a tenir en compte les idees i les propostes que facin”.

Per la seva part, Maria Maura, també candidata de la coalició nacionalista i ecologista, ha manifestat que “la mobilitat dels nens, que fins fa algunes poques dècades era semblada a la dels seus pares, avui en dia gairebé ha desaparegut, mentre que la dels adults ha augmentat moltíssim. Avui els nens no poden sortir al carrer perquè els seus pares es mouen massa, transformant els carrers i els espais públics de la ciutat en espais perillosos”.

És per això que PSM-IniciativaVerds proposa la creació d’una àrea municipal que coordini els programes i les accions positives adreçades a la infància. Antoni Rodríguez explica que “crearem itineraris segurs perquè els infants es puguin moure lliurement per la ciutat. I fomentarem els espais de jocs infantils, sense perill de cotxes”.

Altres propostes de PSM-IniciativaVerds d’Inca són la creació d’un espai de participació dels infants a través del centres educatius perquè facin arribar les seves demandes i propostes a l’equip de govern municipal; tenir especial atenció a les places i jardins a l’entorn dels centres educatius perquè els infants trobin llocs idonis on jugar en llibertat; i destinar un lloc al mural de la infància, on les nines i els nins puguin ser creatius expressant els valors de la infantesa.

Feu un comentari

Paste your AdWords Remarketing code here